Μαχητικά Αθλήματα

Τα «φώτα» στην Ελλάδα

Το Παγκράτιο επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, καθώς από τις 16-18 Νοεμβρίου στον Ευρώτα Λακωνίας, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην διοργάνωση θα λάβουν μέρος 27 χώρες -ανάμεσα σε αυτές ασφαλώς και η Ελλάδα- δίνοντας δυναμικό «παρών» με συνολικά 600 αθλητές κι αθλήτριες. Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή, ενώ στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης των αγώνων.

Το Παγκράτιο επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, καθώς από τις 16-18 Νοεμβρίου στον Ευρώτα Λακωνίας, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στην διοργάνωση θα λάβουν μέρος 27 χώρες -ανάμεσα σε αυτές ασφαλώς και η Ελλάδα- δίνοντας δυναμικό «παρών» με συνολικά 600 αθλητές κι αθλήτριες.

Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή, ενώ στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης των αγώνων.

Όλα είναι έτοιμα για την τέλεσή τους και την φιλοξενία των ξένων αποστολών (έχουν καταφθάσει όλες στη χώρα μας) κι ελπίζεται μέχρι και την Κυριακή που θα πέσει η… αυλαία όλα να πάνε κατ’ ευχήν.

Η ελληνική ομάδα προετοιμάστηκε κάτω από τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Λάγγη και των σωματειακών προπονητών, με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη.

Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης:

Η τελετή έναρξης, την οποία έχει αναλάβει ο δήμος Ευρώτα που είναι συνδιοργανωτής των αγώνων, θα περιέχει ένα "πάντρεμα" της αρχαίας με την σύγχρονη Ελλάδα. Το Παγκράτιο άλλωστε ξεκίνησε από την αρχαιότητα στην χώρα μας και ιδιαίτερα από την αρχαία Σπάρτη. Η εκδήλωση θα αρχίσει με ένα πολυ- πολιτισμικό υπερθέαμα και θα ακολουθήσει η παρέλαση των σημαιοφόρων των ομάδων. Στην συνέχεια οι θεατές θα ταξιδέψουν πίσω στην αρχαία Ελλάδα, θα ανακαλύψουν τον χορό των αρχαίων Παγκρατιαστών, μέσα από ένα καλλιτεχνικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κονιδάρη και τη συμμετοχή των αθλητών του Α.Σ. Νικοκλή.

Η τελετή έναρξης θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και τη συμμετοχή 70-80 χορευτών από τον Χορευτικό σύλλογο Σκάλας. Συμμετέχει επίσης, η ένωση Ποντίων Σουρμένων με 15 άτομα και η χορευτική ομάδα Angel DanceSport Academy με 6-8 άτομα του κ. Παναγιώτη Μπραντίτσα. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει παραδοσιακή ελληνική μουσική από οργανοπαίχτες και υπό τους ήχους της λύρας και του μπουζουκιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x