Stoiximan Super League

Preview: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό μπορεί να αναδείξει μόνο έναν νικητή. Είτε τον «Δικέφαλο του Βορρά» αν το πάρει, κοντράροντας τους «ερυθρόλευκους» και μειώνοντας την διαφορά από την κορυφή. Είτε τους Πειραιώτες που με ισοπαλία θα κρατήσουν τους Θεσσαλονικείς σε απόσταση ασφαλείας και με το «διπλό» θα… εκτοξεύσουν την διαφορά στο +11. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης στην Τούμπα από το sport-fm.gr

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό μπορεί να αναδείξει μόνο έναν νικητή.

Είτε τον «Δικέφαλο του Βορρά» αν το πάρει, κοντράροντας τους «ερυθρόλευκους» και μειώνοντας την διαφορά από την κορυφή.

Είτε τους Πειραιώτες που με ισοπαλία θα κρατήσουν τους Θεσσαλονικείς σε απόσταση ασφαλείας και με το «διπλό» θα… εκτοξεύσουν την διαφορά στο +11.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης στην Τούμπα από το sport-fm.gr


ΠΑΟΚ:

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και κυρίως ο τρόπος που ήρθε. «πλήγωσε» το γόητρο του ΠΑΟΚ. Σειρά τώρα για νέο ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό. Ματς ιδανικό για να πάρει τα πάνω του, αλλά στην ουσία να μετρήσει τις δυνάμεις του. Και επιπλέον να ικανοποιήσει τον Ιβάν Σαββίδη, που έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί στην Τούμπα και θέλει όσο τίποτα να δει τους παίκτες του «Δικεφάλου» να πανηγυρίζουν σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Γιώργος Δώνης κατέστρωσε τα πλάνα του από την αρχή της εβδομάδας με στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επιθετικές μονάδες που διαθέτει το ρόστερ των «ασπρόμαυρων». Κοινώς να χωρέσει στην ενδεκάδα τους Αθανασιάδη, Λόρενς και Σαλπιγγίδη. Κάτι που όλα δείχνουν θα συμβεί. Ο Έλληνας τεχνικός μοιάζει να έχει καταλήξει στην εξής ενδεκάδα:

Με τερματοφύλακα τον Γλύκο (ο Χακόμπο είναι τιμωρημένος μετά τα… τερτίπια του στο ΟΑΚΑ), αριστερά στην άμυνα μοιάζει να προτιμά την εμπειρία του Λίνο από τον ενθουσιασμό του Σταφυλίδη, δεξιά τον Έτο (αν δεν είναι έτοιμος θα παίξει ο νεαρός Κωνσταντινίδης), ενώ το δίδυμο των στόπερ θ’ αποτελείται από τους Κατσικά και Βιβιάν, που φαίνεται να κερδίζει του Κουμάλο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν οι Κάτσε, Φωτάκης (στον πάγκο μένει ο Λάζαρ), έχοντας αριστερά τον Ρομπέρ και δεξιά τον Σαλπιγγίδη. Στην επίθεση ο Λόρενς θα είναι ο παρτενέρ του Αθανασιάδη. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες, Γιώργος Γεωργιάδης και Πάμπλο Γκαρσία.

Η 18μελής αποστολή: Γλύκος, Γιακουμής, Έτο, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Βιβιάν, Κουμάλο, Φωτάκης, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Πόποβιτς, Αθανασιάδης, Πέλκας, Λόρενς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Με νίκη ο Ολυμπιακός ξεφεύγει στο +11 και δεν σκέφτεται κάτι διαφορετικό από αυτό. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, από αλλού το περίμενε κι από αλλού του ήρθε. Ο Δημήτρης Σιόβας ήταν αμφίβολος, αλλά ο Ιμπαγάσα αποτέλεσε το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και δεν μπήκε στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη.

Ο «Κάνιο» προοριζόταν να επιστρέψει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο, κάτι που όμως δεν θα συμβεί κι έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι «υποχρεωμένος» να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Πάντως όπως είπε και μετά το ευρωπαϊκό ματς με τη Σάλκε, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές.

Στον «άσο» θα διατηρηθεί ο Κάρολ, ενώ το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και στην άμυνα. Με τον Χολέμπας αριστερά, τον Τοροσίδη δεξιά και στόπερ τον Μανωλά έχοντας δίπλα του -κατά πάσα πιθανότητα- τον Σιόβα. Αν ο τελευταίος δεν είναι έτοιμος υπάρχει ο Κοντρέρας (του οποίου η επιστροφή στην Τούμπα ελπίζεται να μην… μονοπωλήσει το ενδιαφέρον) και ο Παπάζογλου.

Για τις υπόλοιπες θέσεις κανείς δεν βάζει… το χέρι του στη φωτιά. Στη Γερμανία οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τριάδα στα χαφ τους Μοδέστο, Μανιάτη, Γκρέκο, ωστόσο είναι πιθανό θέση στο αρχικό σχήμα να βρει ο Φέισα. Από εκεί και πέρα μεσοεπιθετικά δοκιμάστηκαν οι Μασάντο, Αμπντούν, Φουστέρ, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, όμως μόνο δύο θα πάρουν φανέλα βασικού. Για την επίθεση ο Τζεμπούρ (που έχει εξαιρετική παράδοση στα ντέρμπι) παίζει δυνατά να επανέλθει στο αρχικό σχήμα αντί του Μήτρογλου.

Η 20μελής αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέβας, Μανωλάς, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζεμπούρ, Μασάντο, Κοντρέρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x