Champions League

ΣΑΧΤΑΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2 (Τελικό)

.

90+ Λήξη του αγώνα.

90+ Κίτρινη κάρτα στον Τίμοστσουκ για μαρκάρισμα απο πίσω στον Ριβάλντο.

89' Τρίτη αλλαγή για τη Σαχτάρ. Ο Αγκαχόουα στη θέση του Μαρικά

89΄Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Κωνσταντίνου πέρασε ο Οκκάς.

85΄Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Πάντου πέρασε ο Ριβάλντο.

84' Απίστευτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Καστίγιο πίεσε τον Σουστ, που έκανε το λάθος, η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντίνου, αλλά το σουτ του τελευταίου σε σχεδόν κενή εστία πέρασε άουτ.

76΄Διπλή αλλαγή για την Σαχτάρ. Στις θέσεις των Μπραντάο και Ελάνο πέρασαν οι Βορομπέι και Ζάντσον.

73' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Καστίγιο έβγαλε τετ α τετ τον Κωνσταντίνου με τον Σουστ, ο Κύπριος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σαχτάρ. Στην επαναφορά της μπάλας, ο Καστίγιο έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από τη δεξιά γωνία της κενής εστίας του Σουστ.

72' Κίτρινη κάρτα στον Χούμπτσμαν.

71΄ΓΚΟΛ! 2-2 ισοφαρίζει η Σαχτάρ. Ο Τίμοστσουκ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στον Μαρικά μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος με πλασέ ισοφάρισε.

69' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργάτο.

67΄ΓΚΟΛ! 2-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Μάριτς έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σουστ απέκρουσε ασταθώς και ο ερχόμενος Καστίγιο με το σώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σαχτάρ.

65΄ Κίτρινη κάρτα στον Πάντο.

64' Ευθύβολο σουτ του Στολτίδη έξω από την μεγάλη περιοχή της Σαχτάρ, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Σουστ.

58' Μακρινό σουτ του Κωνσταντίνου με το δεξί, μπλόκαρε ο Σουστ.

57΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Σαχτάρ. Ο Μπραντάο έκλεψε την μπάλα από τον Πατσατζόγλου μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα πήγε στον Μαρικά, που έκανε ένα το σουτ απο καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.

54΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Σαχτάρ. Ο Ματουζάλεμ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρικά έπιασε την δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Νικοπολίδης με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε την μπάλα.

51' Ο Μάριτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σούστ έκανε λανθασμένη έξοδο, αλλά η κεφαλιά του Στολτίδη από το ύψος του πέναλτι κατέληξε πολλά μέτρα άουτ.

47΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Σαχτάρ. Ο Ελάνο έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Νικοπολίδης απέκρουσε εκπληκτικά, ο Μπραντάο πήρε την ασιστ και δοκίμασε και αυτός το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού για ακόμη μία φορά δήλωσε "παρών" και απέκρουσε την μπάλα.

46΄Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Ανατολάκη πέρασε ο Πατσατζόγλου.

46΄ Έναρξη δευτέρου μέρους με τον Ολυμπιακό στη σέντρα.

45΄ Λήξη του πρώτου μέρους

41' Ευκαιρία για την Σαχτάρ. Διαγώνιο σουτ του Φερναντίνιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

40΄ Νέα ευκαιρία για την Σαχτάρ. Κόρνερ από τα δεξιά για την Σαχτάρ, ο Ματουζάλεμ γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή των Πειραιωτών, αλλά το σουτ του περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

39΄ Ευκαιρία για την Σαχτάρ. Ο Ματουζάλεμ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

35' Κίτρινη κάρτα στον Λεβαντόφσκι.

34΄ΓΚΟΛ! 1-1 Ισοφαρίζει η Σαχτάρ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματουζάλεμ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα βρίσκει ελάχιστα στο πόδι του Ανατολάκη και καταλήγει στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

33' Κίτρινη κάρτα στον Μάριτς.

28' Πιέζει για την ισοφάριση η Σαχτάρ. Ο Μαρικά έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα για τον Μπραντάο, αλλά η προβολή του τελευταίου κατέληξε άουτ.

26' Νέα ευκαιρία για τη Σαχτάρ. Ο Τίμοστσουκ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα.

25' Μεγάλη ευκαιρία για τη Σαχτάρ. Ο Λεβαντόφσκι έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

24΄ΓΚΟΛ! 1-0 για τον Ολυμπιακό! Ο Καστίγιο έφυγε σαν σίφουνας από τα αριστερά, ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έβγαλε την σέντρα στην μικρή περιοχή της Σαχτάρ για τον Κωνσταντίνου, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σουστ.

18' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Γεωργάτος έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Σουστ έκανε λάθος έξοδο και έχασε την μπάλα, ο Κωνσταντίνου έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ήταν αδύναμη, με τον Ρατ να προλάβαίνει την μπάλα πάνω στη γραμμή και να την απομακρύνει.

15΄ Ευκαιρία για την Σαχτάρ. Ο Ρατ έβγαλε την μακρινή μπαλιά για τον Μαρικά, αυτός κατέβασε ωραία και δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Σουτ του Μαρικά απο πλάγια θέση στα δεξιά της περιοχής, η μπάλα έφυγε παράλληλα και κατέληξε άουτ.

6' Σέντρα του Σρνα, ο Μαρικά έπιασε την κεφαλιά, αλλα ο Νικοπολίδης μπλόκαρε εύκολα.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τις δυό ομάδες στα πρώτα λεπτά, με την Σαχτάρ να προσπαθεί να βγει στην επίθεση.

1΄Έναρξη του αγώνα με την Σαχτάρ στη σέντρα.

** Περίπου 1000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονται στις εξέδρες του "Ολιμπίνσκι"

* Δεν ξεκινά βασικός τελικά ο Ριβάλντο, ωστόσο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Τροντ Σόλιντ κατά τη διάρκεια του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Σέζαρ, Κωστούλας, Πάντος, Στολτίδης, Γεωργάτος, Μάριτς, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου, Καστίγιο

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου) : Σουστ, Σρνα, Χούμπσμαν, Λεβαντόφσκι, Ρατ, Τίμοστσουκ, Φερναντίνιο, Ματουζάλεμ, Ελάνο, Μαρικά, Μπραντάο

Ονειροκρίτης...

Κριτήριο για τα φετινά ευρωπαϊκά όνειρα του Ολυμπιακού αποτελεί η αποψινή (21:45, ΝΕΤ) αναμέτρηση με τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ για τη δεύτερη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Champions League. «Θα ζήσουμε και με την ισοπαλία», το μήνυμα του Τροντ Σόλιντ που ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν θα τελειώσει ακόμη και με ήττα. Νοκ άουτ τέθηκε ο Ουαντού, την τελευταία στιγμή ξεκαθαρίζει για Ριβάλντο. Αν τα καταφέρει, θα πάρει θέση στα χαφ με έναν εκ των Μάριτς-Πάντου να μένει στον πάγκο ή δίπλα στον Κωνσταντίνου στην επίθεση αντί του Καστίγιο. Παιχνίδι δίχως αύριο το χαρακτήρισε ο τεχνικός της Σαχτάρ, Μ.Λουτσέσκου. «Η νίκη δίνει ελπίδες για πρόκριση. Διαφορετικά θα κυνηγάμε μόνο το Κύπελλο UEFA», τόνισε. Η προϊστορία του αγώνα. "Δεν έχει μέλλον ο Ολυμπιακός", δήλωσε ο Θοδωρής Παχατουρίδης στο www.sport-fm.gr.

Για την ισοπαλία και… βλέπουμε

Από το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα απέναντι στη τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ για τη δεύτερη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου του Champions League θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η έκβαση της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας του Ολυμπιακού. Με ήττα ακόμη και οι ελπίδες για την κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου, που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA, μειώνονται σημαντικά, ενώ αντίθετα ενδεχόμενη ισοπαλία ή νίκη θα φέρει τους «ερυθρόλευκους» πιο κοντά στο στόχο να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και στις αρχές του 2007 (είτε στο Champions League, είτε στο UEFA).

Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν ορθώνεται μόνο το εμπόδιο της Σαχτάρ, αλλά και το φάντασμα της κάκιστης παράδοσης των εκτός έδρας αγώνων στο Champions League, όπου οι Πειραιώτες σε 28 μέχρι τώρα απόπειρες δεν έχουν ακόμη γευτεί τη χαρά της νίκης. Μίνιμουμ στόχος για την ομάδα του Τροντ Σόλιντ αποτελεί ο βαθμός της ισοπαλίας, όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Νορβηγός προπονητής.

Με σύνθεση ανάγκης

Πέρα από την αρνητική παράδοση, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Στις απουσίες των Καφέ και Ζεβλάκοφ, που έμειναν στην Αθήνα λόγω τραυματισμού και στην… ανετοιμότητα του Ντομί, που πιθανότατα θα παραμείνει στον πάγκο, ήρθε να προστεθεί και η απώλεια του Αμπντεσλάμ Ουαντού. Ο Μαροκινός αμυντικός ξεκίνησε στην τελευταία προπόνηση μαζί με τους συμπαίκτες του, όμως ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στο γόνατο και έτσι αποχώρησε. Ο γιατρός του Ολυμπιακού Δήμος Αναστασάκης τόνισε πως ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε και πάλι μια έντονη ενόχληση στο γόνατο και τόνισε πως μόνο με θαύμα μπορεί να τεθεί στη διάθεση του Σόλιντ για την αποψινή αναμέτρηση. Τη θέση του στην άμυνα θα πάρει ο Θανάσης Κωστούλας.

Τα ευχάριστα (;) ήρθαν από την πλευρά του Ριβάλντο. Αν και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θεωρείτο απίθανο να προλάβει ο μεγάλος Βραζιλιάνος τον αγώνα, είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει και να διαψεύσει άπαντες. Ο «Ρίμπο», που δεν θέλει επ ουδενί να λείψει από το μεγάλο ραντεβού της ομάδας του, συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της προπόνησης την Τρίτη και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τροντ Σόλιντ απόψε. «Ο "Ρίμπο" μπορεί να αγωνιστεί. Αλλο να είσαι αθλητής, άλλο πρωταθλητής. Εκανε τα πάντα για να παίξει και τελικά θα παίξει», δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μικρό… ιατρικό θαύμα, που έκανε ο Ριβάλντο, ο γιατρός της ομάδας, Δήμος Αναστασάκης.

Πλάνο ενδεκάδας

Με σύστημα 3-5-2 προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του ο Τροντ Σόλιντ. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ η τριπλέτα της άμυνας θα αποτελείται από τους Σέζαρ (θα δίνει βάθος στην άμυνα), Κωστούλα και Ανατολάκη. Από εκεί και πέρα η συμμετοχή ή όχι του Ριβάλντο (με πιθανότερο σενάριο το πρώτο) καθορίζει τις υπόλοιπες επιλογές του Σόλιντ. Δεδομένη είναι η παρουσία του Γεωργάτου στα αριστερά, στο κέντρο του Στολτίδη και του Τζόρτζεβιτς και του Κωνσταντίνου στην επίθεση. Αν αγωνιστεί ο «Ρίμπο», είτε θα τοποθετηθεί στα χαφ με τον Μάριτς δεξί μπακ χαφ στη θέση του Πάντου, είτε δίπλα στον Κωνσταντίνου στην επίθεση, στη θέση του Καστίγιο. Η πιο πιθανή σύνθεση είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Σέζαρ, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς (Πάντος), Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καστίγιο, Κωνσταντίνου.

Πενηντάρης και ο Ανατολάκης

Μετά τον Τζόρτζεβιτς που στο ματς της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στη Βαλένθια συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στο Champions League, τον ίδιο αριθμό παρουσιών στη διοργάνωση φτάνει απόψε και ο Γιώργος Ανατολάκης. Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Ριβάλντο με 68 (και 27 γκολ), με τον Νικοπολίδη να ακολουθεί με 66 (που σήμερα ισοφαρίζει το ρεκόρ του Μιχάλγη Κασάπη, που είναι ο πρώτος σε συμμετοχές Έλληνας ποδοσφαιριστής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Τέλος 29 συμμετοχές και 10 γκολ έχει ο Κωνσταντίνου.

Μόνο νίκη θέλουν οι Ουκρανοί

Μονόδρομο αποτελεί για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ η νίκη στο αποψινό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν έχει καταλήξει στο σύστημα που θα ακολουθήσει, αφού ενδέχεται να εγκαταλείψει το προσφιλές σε αυτόν 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο βάζοντας έναν ακόμη ανασταλτικό χαφ στη μεσαία γραμμή (Ντουλιάι). Πιθανότερη σύνθεση των Ουκρανών είναι η ακόλουθη: Σουστ (τερματοφύλακας), Χούμπσμαν, Λεβαντόσκι (κέντρο άμυνας), Ρατ (αριστερό μπακ), Σρνα (δεξί μπακ) Τίμοστσουκ (αμυντικό χαφ), Φερναντίνιο ή Ντουλιάι (αριστερό χαφ), Ματουζάλεμ (δεξί χαφ), Ελάνο (μεσοεπιθετικός), Μαρικά, Μπραντάο (επιθετικό δίδυμο).

*Το γήπεδο «Ολιμπίσκι» αναμένεται κατάμεστο από τους Ουκρανούς, ενώ στο πλευρό του Ολυμπιακού θα βρίσκονται περίπου 800 φίλοι του που φτάνουν σήμερα στο Ντόνετσκ. Ο καιρός είναι σύμμαχος και των δύο ομάδων, αφού η θερμοκρασία είναι περίπου 19ο C.

**Ο Ολυμπιακός θα φορέσει απόψε τις ολόλευκες εμφανίσεις του και όχι την παραδοσιακή ερυθρόλευκη φανέλα, αφού οι γηπεδούχοι θα φορούν τις πορτοκαλί.

Άγνωστος ρέφερι

Ο Ολλανδός Έρικ Μπράαμχαρ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάτρικ Γκέριτσεν και Βάιναντ Ρούτγκερς θα διευθύνει την Τετάρτη την αναμέτρηση Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ολυμπιακός για τη δεύτερη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου στο Champions League, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κέβιν Μπλομ. Ο 40χρονος πανύψηλος (1,94μ.) ρέφερι είναι διεθνής διαιτητής από το 2002, ενώ «σφυρίζει» σε αγώνες του ολλανδικού πρωταθλήματος από το 1997. Πάντως η εμπειρία του από αγώνες Champions League είναι ελάχιστη, αφού μετρά μόλις μια παρουσία σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (είχε διευθύνει το ματς Ουντινέζε-Μπαρτσελόνα πέρυσι). Ο Έρικ Μπράαμχααρ είχε διευθύνει στις 2/12/2004 την αναμέτρηση Σεβίλλη-ΑΕΚ, 3-2, για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x