Champions League

ΣΑΧΤΑΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο «μικροσκόπιο»

Με τον εξαιρετικό Καστίγιο να «κάνει πάρτι» στην άμυνα της Σαχτάρ και τον Νικοπολίδη να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλή απόδοση είχε και ο Κωνσταντίνου, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ θα μπορούσε να είχε δώσει στο τέλος και τη νίκη. Από την πλευρά των Ουκρανών με την αποδοσή του ξεχώρισε ο Μαρικά, ο οποίος πέτυχε το ένα γκολ, ενώ απείλησε αρκετές φορές τη εστία των «ερυθρόλευκων».

Με τον εξαιρετικό Καστίγιο να «κάνει πάρτι» στην άμυνα της Σαχτάρ και τον Νικοπολίδη να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλή απόδοση είχε και ο Κωνσταντίνου, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ θα μπορούσε να είχε δώσει στο τέλος και τη νίκη. Από την πλευρά των Ουκρανών με την αποδοσή του ξεχώρισε ο Μαρικά, ο οποίος πέτυχε το ένα γκολ, ενώ απείλησε αρκετές φορές τη εστία των «ερυθρόλευκων».

Ολυμπιακός

Νικοπολίδης: Αν ο Ολυμπιακός οφείλει σε κάποιους την ισοπαλία αυτή, τότε σίγουρα ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι ένας από αυτούς. Ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» με εξαιρετικές αποκρούσεις έσωσε πάρα πολλές φορές την εστία του από βέβαιη παραβίαση και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ανατολάκης: Τα πήγαινε καλά στο πρώτο ημίχρονο στην αμυντική γραμμή των «ερυθρόλευκων», ανακόπτοντας πολλές φάσεις των Ουκρανών, ωστόσο ήρθε η φάση της ισοφάρισης της Σαχτάρ στο 34΄, που έγινε το 1-1, για να χαλάσει την εικόνα του στο παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο ο Ανατολάκης στην εναέρια «μονομαχία» με τον Χούμπσμαν δεν έλεγξε την φάση με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Στην επανάληψη αντικαταστάθηκε από τον Πατσατζόγλου.

Σέζαρ: Πρώτη καλή παρουσία του Σέζαρ στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και κατάφερε να διώξει αρκετούς κινδύνους από την περιοχή του.

Κωστούλας: Έτρεξε πολύ και έδωσε πολλές μάχες στο κέντρο της άμυνας και σε πολλές κατάφερε να βγει νικητής. Αντιμετώπισε προβλήματα από τους Ουκρανούς, ωστόσο δεν αποδείχθηκαν μοιραία για τον Ολυμπιακό.

Πάντος: Το δεδομένο είναι ότι πάλεψε, έδωσε «μάχες» και έτρεξε πολύ μέσα στο γήπεδο. Σε αρκετές φάσεις βγήκε νικητής, σε άλλες πάλι όχι.

Στολτίδης: Έκανε πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο και ιδιαίτερα στον ανασταλτικό τομέα. Ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού είχε πολλές «μονομαχίες» στο χώρο του κέντρου και όσο μπορούσε προσπαθούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι των Πειραιωτών. Βέβαια, αυτό δεν ήταν εύκολο καθώς οι Ουκρανοί πίεζαν πολλοί. Στην ανάπτυξη δεν έδωσε σημαντικές βοήθειες.

Γεωργάτος: Το πάθος, η δύναμη και η εμπειρία ήταν τα στοιχεία που έβγαλε στο σημερινό παιχνίδι ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού βοήθησε πολύ ανασταλτικά και δεν άφησε να περάσουν πολλές σέντρες από την πλευρά του προς την περιοχή των «ερυθρόλευκων», ενώ προσπάθησε να γίνει απειλητικός για την εστία της Σαχτάρ και σε μερικές φάσεις τα κατάφερε.

Μάριτς: Πολύ καλή η παρουσία του σημερινού Μάριτς. Ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού έδωσε αρκετές βοήθειες στη μεσαία γραμμή στην ομάδα του, περισσότερο ανασταλτικά και λιγότερο στην ανάπτυξη, ενώ ήταν ο παίκτης που από το σουτ του προήλθε το δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων».

Τζόρτζεβιτς: Αν κάποιος σήμερα δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο γήπεδο αυτός ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, δεν βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει την μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι, με εξαίρεση ελάχιστες στιγμές. Αν φάνηκε κάπου είναι στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, που αρκετές φορές γυρνούσε πίσω για να βοηθήσει.

Κωνσταντίνου: Ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Κύπριος επιθετικός πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ήταν δραστήριος και «μαχητικός», ενώ θα μπορούσε σε δύο ακόμη φάσεις να σκοράρει. Η μία έγινε στο 18΄και η άλλη ήρθε στο 84΄, που θα μπορούσε να δώσει στον Ολυμπιακό τη νίκη.

Καστίγιο: Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Η απόδοσή του ήταν τουλάχιστον εξαιρετική. Ο Καστίγιο «έκανε πάρτι» μόνος του στην άμυνα της Σαχτάρ και ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε κινδύνους. Ο Ουρουγουανός άσος δημιούργησε το πρώτο γκολ της ομάδας, πέτυχε το δεύτερο, ενώ έδωσε την ευκαιρία στον Κωνσταντίνου να βάλει και δεύτερο τέρμα στο 84΄.

Οι αλλαγές του Ολυμπιακού:

Πατσατζόγλου: Με εξαίρεση το λάθος που έκανε στη φάση του 57΄, όπου ο Μπραντάο του έκλεψε την μπάλα και παραλίγο να κάνει τη ζημιά, ο Πατσατζόγλου ήταν σταθερός, έκοψε πολλές φορές του αντιπάλους του, ενώ κράταγε την μπάλα και την μετέφερε ψύχραιμα στο κέντρο.

Οκκάς: Πέρασε αλλαγή στο 89΄και δεν μπορεί να κριθεί.

Ριβάλντο: Πέρασε στον αγώνα στο 85΄και δεν μπορεί να κριθεί.

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Σουστ: Ο χειρότερος παίκτης της Σαχτάρ. Ο πορτιέρο της ουκρανικής ομάδας μπορεί να μην έφταιγε στο πρώτο τέρμα της ομάδας, ωστόσο από δικές του λανθασμένες ενέργειες ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολλές φορές κοντά στο γκολ. Στο δεύτερο τέρμα που δέχθηκε ναι μεν φέρει ευθύνη, αλλά μαζί του και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που δεν κάλυπτε τον Καστίγιο.

Σρνα: Σαν σύνολο η αποδοσή του μπορεί να χαρακτηριστεί μέτρια προς καλή. Έδωσε βοήθειες τόσο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, όσο και στην επιθετική. Αν φέρει κάπου ευθύνη είναι στο πρώτο γκολ της ομάδας του, όπου ο Καστίγιο τον έστειλε για… τσιγάρα και εν συνεχεία έβγαλε στον Κωνσταντίνου, που έκανε το 1-0!

Χούμπσμαν: Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο όταν οι «ερυθρόλευκοι» έβγαιναν στην επίθεση ο κεντρικός αμυντικός της Σαχτάρ αντιμετώπιζε προβλήματα. Φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ της ομάδας του, αλλά και στο δεύτερο. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι στο πρώτο γκολ της ομάδας του ήταν ο παίκτης που πίεσε τον Ανατολάκη και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Λεβαντόφσκι: Έκοψε κάποιες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών, αλλά όπως κι ο Χούμπσμαν, φέρει ευθύνη στα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Ρατ: Καλή παρουσία είχε στον αγώνα ο Ρατ. Ο αμυντικός της Σαχτάρ βοήθησε τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην άμυνα. Από την αριστερή πλευρά της άμυνας δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους αντιπάλους του.

Τίμοστσουκ: Πολύ καλή απόδοση είχε ο Τίμοστσουκ. Ο αμυντικός μέσος της Σαχτάρ κράταγε την μπάλα, έβγαζε μπαλιές, βοηθώντας πολύ την ομάδα του στο να πάρει τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή.

Φερναντίνιο: Προσπάθησε όσο μπορούσε να γίνει απειλητικός, ωστόσο δεν ήταν από τους παίκτες που φάνηκαν στο σημερινό παιχνίδι.

Ματουζάλεμ: Από τους καλύτερους παίκτες της Σαχτάρ. Ο Ματουζάλεμ πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του και με τις σέντρες του δημιούργησε πολλά προβλήματα στην περιοχή του Ολυμπιακου. Όποτε η μπάλα πήγαινε στα πόδια του η Σαχτάρ γινόταν επικίνδυνη.

Ελάνο: Μέτρια μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του Ελάνο. Ο Βραζιλιάνος είχε κάποιες καλές εμπνεύσεις, αλλά σίγουρα ο προπονητής του θα περίμενε περισσότερα απ’ αυτόν.

Μαρικά: Ίσως και ο καλύτερος παίκτης της Σαχταρ στο σημερινό παιχνίδι. Ο Μαρικά πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, ενώ θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ και σε άλλες φάσεις, αν δεν είχε απέναντί του τον καταπληκτικό Νικοπολίδη.

Μπραντάο: Ο Μπραντάο ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, αλλά όχι αποτελεσματικός. Ναι μεν δημιούργησε προβλήματα στους αμυντικούς του Ολυμπιακού, αλλά αν είχε πιο καθαρό μυαλό θα μπορούσε να είχε φέρει μεγαλύτερα προβλήματα στους Πειραιώτες.

Οι αλλαγές της Σαχτάρ Ντόνετσκ:

Βορομπέι: Μπήκε στο 76΄και δεν φάνηκε.

Αγκαχόουα: Μπήκε στον αγώνα στο 89΄και δεν μπορεί να κριθεί.

Ζάντσον: Πέρασε στο γήπεδο στο 76 και δεν φάνηκε.

Επιμέλεια: Κώστας Αναγνώστου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x