Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Έπρεπε να φύγει από το καλοκαίρι, αλλά…

Στα αυτιά μου ηχούν ακόμη οι κριτικές των ίδιων των οπαδών του Παναθηναϊκού μετά το στραπάτσο από την Μάριμπορ και τις απανωτές γκέλες στο πρωτάθλημα. «Που να πάμε με αυτούς τους παίκτες» ήταν η επωδός. Το βράδυ της Κυριακής, μετά την εξαιρετική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, η κουβέντα άλλαξε πλήρως. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Στα αυτιά μου ηχούν ακόμη οι κριτικές των ίδιων των οπαδών του Παναθηναϊκού μετά το στραπάτσο από την Μάριμπορ και τις απανωτές γκέλες στο πρωτάθλημα. «Που να πάμε με αυτούς τους παίκτες» ήταν η επωδός. Το βράδυ της Κυριακής, μετά την εξαιρετική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, η κουβέντα άλλαξε πλήρως. «Έχουμε την καλύτερη ομάδα και μας αδικεί κατάφωρα η βαθμολογία». Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Για όλα έφταιγε ο Φερέιρα. Θα ήταν πολύ απλό να κάνει κάποιος αυτή την αφαιρετική κουβέντα και να καταλήξει σε συμπέρασμα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μόνο που για την άθλια εικόνα του Παναθηναϊκού στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος, πριν απομακρυνθεί ο Πορτογάλος δεν έφταιγε μόνο ένας. Και φυσικά δεν είναι η διαιτησία το πρόβλημα των πρασίνων, που αδικήθηκαν στην Κρήτη με το Πλατανιά ή στο ΟΑΚΑ με τα Γιάννενα, ωστόσο η αγωνιστική τους νοοτροπία ήταν το μεγάλο αγκάθι.

Παίκτες που δεν μπορούσαν (ή δεν ήθελαν) να τρέξουν, που σε όλες τις μονομαχίες οι αντίπαλοι έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, που δεν υπήρχε άλλο αγωνιστικό πλάνο πέραν του παίρνει ο Σισοκό την μπάλα και τρέχει και οι άλλοι κοιτάνε, δεν ήταν δυνατόν να έχει παραπάνω πόντους. Και ο Ρότσα λοιπόν μήπως είναι ο νέος Μουρίνιο; Όχι φυσικά, αλλά είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τι συμβαίνει στα αποδυτήρια του ΠΑΟ. Γνωρίζει επίσης πως οφείλεις να συμπεριφέρεσαι σαν παίκτης του και σαν προπονητής του και φρόντισε να κάνει τα αυτονόητα. Αλλά και αυτά μερικές φορές είναι αρκετά. Φυσικά ήδη δουλεύουν, από την πρώτη μέρα που επέστρεψε με το τιμ των γυμναστών του σε βελτίωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που ήταν ολοφάνερο πως έλειπαν από τον ΠΑΟ επί Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός της Κυριακής φυσικά και έχει αδικήσει τον εαυτό του. Δεν έπρεπε να είναι τόσο πίσω στην βαθμολογία. Αλλά τα αποτελέσματα του ήταν τόσο άσχημα όσο ιδίως οι εμφανίσεις του. Για αυτό όμως, υπάρχει και μία μεγάλη ερώτηση προς την διοίκηση του τριφυλλιού και ιδίως προς τον κύριο Γιάννη Αλαφούζο, που πρότασσε τα στήθη του μπροστά στην κριτική για τον Φερέιρα. Και η ερώτηση είναι η πλέον απλή: Μήπως τελικά έπρεπε να φύγει νωρίτερα ο Πορτογάλος; Απάντηση ίσως να μην πάρουμε ποτέ. Αλλά τα γεγονότα, παραμένοντας ξεροκέφαλα που έλεγε ο Σαρλ Ντε Γκολ, δείχνουν ξεκάθαρα πως αυτό όφειλε να είχε γίνει , τελικά, από το καλοκαίρι! Δεν θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά πάντως θα είχε αποφευχθεί ένα μεγάλο μέρος τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x