Τεχνολογία

Το LG Optimus Vu στα χέρια μας

Η LG συνεχίζει να παρουσιάζει νέες συσκευές στην αγορά των smartphones καλύπτοντας κάθε πορτοφόλι. Ετσι μετά τη σειρά Optimus L που περιλαμβάνει πλέον τέσσερα μοντέλα,

Η LG συνεχίζει να παρουσιάζει νέες συσκευές στην αγορά των smartphones καλύπτοντας κάθε πορτοφόλι. Ετσι μετά τη σειρά Optimus L που περιλαμβάνει πλέον τέσσερα μοντέλα, τα Optimus L3, Optimus L5, Optimus L7 και προσφάτως το L9, αλλά και τη δική της high end πρόταση που ακούει στο όνομα Optimus 4X HD, φέρνει στην Ελλάδα ένα ακόμα high end smartphone, το Optimus Vu, το οποίο ωστόσο απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Και αυτό γιατί ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα phablet, συσκευή δηλαδή που θέλει να συνδυάσει δυο κόσμους, αυτόν των smartphones και αυτό των tablets. Όταν πριν από περίπου 1 χρόνο -και κάτι ψιλά- η Samsung παρουσίασε το πρώτο Galaxy Note κανείς δε περίμενε ότι μια τόσο μεγάλη -σε διαστάσεις- συσκευή θα γνώριζε εμπορική επιτυχία. Όμως το πείραμα της κορεάτικης εταιρείας πέτυχε και έτσι και άλλοι κατασκευαστές άρχισαν να σκέφτονται ότι ίσως πρέπει να παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση σε αυτή την κατηγορία. Κάπως έτσι αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει το Optimus Vu, με την πρώτη του εμφάνιση να χρονολογείται από τον περασμένο Μάρτιο, με μια συσκευή που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην αγορά της Κορέας και με διαφορετικά specs σε σχέση με αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Το Ευρωπαϊκό Optimus Vu έρχεται με τις ίδιες διαστάσεις, αλλά διαφορετικό hardware και κοστολογείται στη χώρα μας στα €599.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής, το Optimus Vu κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων που κυκλοφορούν, ενώ αντίστοιχη είναι και η τιμή του. Έρχεται σε μια αρκετά μεγάλη συσκευασία, κάτι λογικό βάσει των διαστάσεών του, η οποία πέρα από την ίδια τη συσκευή, περιλαμβάνει ένα εγχειρίδιο χρήσης, τον απαραίτητο φορτιστή, ένα ζευγάρι ακουστικών που λειτουργούν σαν hands free, ένα ζεύγος NFC Tags και τέλος ένα πενάκι για την αξιοποίηση της οθόνης. Ειδικά για το pen, αναφέρουμε ότι είναι στη συσκευασία γιατί πολύ απλά… δε μπορεί να τοποθετηθεί στο σώμα της συσκευής, καθώς δεν υπάρχει σχετικός χώρος. Επιπλέον, το pen δεν είναι σαν αυτό που συναντάμε στα Note/Note II, δηλαδή δε συνεργάζεται με κάποιο digitizer που είναι τοποθετημένο στην οθόνη. Η σχεδίαση του Optimus Vu θυμίζει πολύ τις υπόλοιπες συσκευές της σειράς Optimus της εταιρείας, σε μεγαλύτερες διαστάσεις και με διαφορετική αναλογία πλευρών. Το Vu είναι μεγάλο, κάτι αναμενόμενο λόγω της οθόνη διαγωνίου 5’’, ωστόσο παραμένει λεπτό και όχι ιδιαίτερα ψηλό. Το βασικό του πρόβλημα, όσον αφορά στις διαστάσεις έχει να κάνει με το πλάτος, το οποίο είναι πολύ μεγάλο για τα χέρια των περισσοτέρων χρηστών. Τα 9 εκατοστά είναι τεράστιο νούμερο με αποτέλεσμα όταν κάποιος το παίρνει στα χέρια, να δυσκολεύεται να το κρατήσει. Αυτό το ένα εκατοστό διαφοράς σε σχέση με το επίσης μεγάλο Samsung Galaxy Note II τελικά, έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Γενικότερα ξεχνάνε τη χρήση με το ένα χέρι που ευαγγελίζεται η Apple χρόνια τώρα και το δεύτερο είναι απαραίτητο ακόμα και για βασικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα της συσκευής. Η LG αποφάσισε να τοποθετήσει το power button στην πάνω πλευρά και προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα όταν κρατάμε το Vu με το δεξί χέρι να μη φτάνει κανένα δάχτυλο για να το πατήσει. Οι αριστερόχειρες τουλάχιστον μπορούν να αξιοποιήσουν το δείκτη τους. Στο πάνω μέρος συναντάμε επίσης τη θύρα micro USB, η οποία μάλιστα προστατεύεται από ένα συρόμενο κάλυμμα, την έξοδο ακουστικών καθώς και το πλήκτρο ενεργοποίησης της λειτουργίας QuickMemo.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x