Stoiximan Super League

Πήρε «σκούπα»

Σε μαζικές εκκαθαρίσεις-παικτών αλλά και συνεργατών της παλιάς διοίκησης-προχωρά ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό για να επιβάλει το δικό του νόμο. Αντιδράσεις από τους ποδοσφαιριστές.

Απομακρύνσεις ποδοσφαιριστών και όχι μόνο αποφάσισε ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Στόχος του είναι να δημιουργήσει μία ομάδα, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, που θα ανταποκρίνεται στα δικά του «θέλω» και δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Ήδη αποφασίστηκε να αποχωρήσουν από την ομάδα οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Λουκάς Βύντρα, στους οποίους «χρεώνεται» ότι η παρουσία τους δεν συνάδει με τις οικονομικές τους απολαβές (450 και 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως αντίστοιχα). Αν δεν καταστεί εφικτό να αποχωρήσουν άμεσα, ήτοι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, θα τεθούν στο περιθώριο μέχρι νεωτέρας. Στη μαύρη λίστα είναι ακόμη οι Μπουμσόνγκ, Λέτο, Σπυρόπουλος και Φορναρόλι.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημέρωσε για τις αποφάσεις του τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στη χθεσινή συνάντηση που είχαν, με τον Αργεντινό τεχνικό-προφανώς απογοητευμένο από τους κλυδωνισμούς που έφερε η συντριβή στη Βέροια-να ζητεί από τον Γιάννη Αλαφούζο «ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα», προκειμένου να γνωρίζει με ποιους παίκτες θα πρέπει να πορευτεί. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ τόνισε στον προπονητή πως θέλει να ανανεώσει σε πρόσωπα και νοοτροπία την ομάδα και να χτίσει ένα νεανικό σύνολο με βάση τις ακαδημίες. Μεταγραφές θα γίνουν, εφόσον εξοικονομηθούν χρήματα από τις εκκαθαρίσεις, αν και αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Πέρα από ποδοσφαιριστές, εκκαθαρίσεις θα υπάρχουν και σε στελέχη της ΠΑΕ, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να απομακρύνει κάποιους παλιούς συνεργάτες του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ κι αμέσως μετά θα υπάρξουν αποφάσεις για τους παίκτες που αποχωρούν.

Δεν θα είναι εύκολο

Οι εκκαθαρίσεις του Γιάννη Αλαφούζου όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει αναστάτωση στα αποδυτήρια της ομάδας και ειδικά στους παίκτες που έχει αποφασίσει ο πρόεδρος να απομακρύνει. Όλοι τους δεσμεύονται με υψηλά συμβόλαια και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τα λύσουν, όπως διαπιστώθηκε και με την πιο απλή (δεδομένου ότι έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι) περίπτωση του Κατσουράνη.

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί, που θεωρούν ότι στοχοποιούνται και μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και δεν θα δεχτούν έτσι εύκολα να αποχωρήσουν. Είναι ήδη σε επαφή με τους μάνατζέρ τους και είναι ορατός ο κίνδυνος προσφυγών. Όλα αυτά κι ενώ η ΠΑΕ αργά ή γρήγορα-με δεδομένη την οικονομική της κατάσταση-θα ζητήσει από τους παίκτες να κάνουν διακανονισμούς για τα οφειλόμενα προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για την επόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x