Ιταλία

Τιμωρήθηκαν για τα στημένα η Νάπολι και ο Καναβάρο

Με αφαίρεση 2 βαθμών τιμωρήθηκε η Νάπολι και με αποκλεισμό 6 μηνών ο Καναβάρο και ο Γκράβα, για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Οι φόβοι των ανθρώπων της Νάπολι επιβεβαιώθηκαν, όπως επιβεβαιώθηκαν και οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από την περασμένη Κυριακή. Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε, τόσο την ομάδα, όσο και τους ποδοσφαιριστές της Πάολο Καναβάρο και Τζανλούκα Γκράβα για συμμετοχή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που συγκλόνισε την Ιταλία.

Συγκεκριμένα, η Νάπολι τιμωρήθηκε με αφαίρεση 2 βαθμών. Μετά από την απόφαση αυτή η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι υποχωρεί στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας, πια, 10 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Οι δύο ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα για 6 μήνες. Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα ήταν να τιμωρηθούν με 9 μήνες αποκλεισμό, αλλά ο δικαστής την θεώρησε υπερβολική.

Ο Πάολο Καναβάρο και ο Τζανλούκα Γκράβα τιμωρούνται γιατί δεν κατήγγειλαν την πρόταση που τους έγινε να καθορίσουν το αποτέλεσμα του αγώνα της Σαμπντόρια με τη Νάπολι στις 16 Μαΐου του 2010. Η πρόταση αυτή είχε γίνει από τον τότε συμπαίκτη τους, Ματέο Τζανέλο, ο οποίος τιμωρήθηκε με 3 χρόνια και 3 μήνες αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Στις αποφάσεις αυτές η διοίκηση της Νάπολι μπορεί να ασκήσει έφεση.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x