Επικαιρότητα

Πλούσια και μόνιμη η έκθεση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο αεροδρόμιο Αθηνών

Χρόνια Πολλά. Μιά σπουδαία έκθεση λειτουργεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το ρόλο του στη διαμόρφωση της ιστορικής πορείας της Ελλάδας.

Εχω γράψει κι άλλες φορές ότι όποις έχει λίγο χρόνο πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας είτε για να ταξιδέψει, είτε για να υποδεχθεί κάποιον, μπορεί να γεμίσει το χρόνο του αντί να τριγυρίζει, να επισκεφθεί μία από τις εκθέσεις που λειτουργούν και μάλιστα δωρεάν κυρίως στο χώρο των αφίξεων.

Μία από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις αφορά το πρόσωπο εκείνο που έδωσε και το όνομά του στο αεροδρόμιο των Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο Δ.Α.Α. και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με έδρα τα Χανιά παρουσιάζουν, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, την ανανεωμένη έκθεση με τίτλο «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών».

Σκοπός της καινούργιας μόνιμης έκθεσης στο αεροδρόμιο, είναι να παρουσιασθεί στους ταξιδιώτες και στους επισκέπτες η φυσιογνωμία και ο ρόλος του Ελευθέριου Βενιζέλου στη διαμόρφωση της ιστορικής πορείας της Ελλάδας, μέσα από μία ανανεωμένη προσέγγιση που συνδυάζει την πληροφορία με τη διαδραστικότητα. Στο χώρο της έκθεσης, ένα σύστημα έξι ενοποιημένων οθονών προβάλλουν την Οικία – Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα Χανίων, περιγράφοντας χρονολογικά την πολιτική σταδιοδρομία του μεγάλου πολιτικού, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνεται η εικόνα του σήμερα, και παρουσιάζοντας παράλληλα τη δράση του Ιδρύματος.

Μάλιστα, με τη χρήση της διαδραστικής διεπιφάνειας, ο επισκέπτης μπορεί να αλλάξει την προβολή της εκάστοτε περιόδου και να προβάλει αλληλουχία περισσότερων πληροφοριών με λεπτομέρειες, εικόνες αρχειακού υλικού και κείμενο.

Στο πλαίσιο της ανανεωμένης έκθεσης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, παρουσιάζεται επίσης επιλογή απεικονίσεων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου για τον Βενιζέλο, ενώ παράλληλα αποδίδεται φόρος τιμής στο μεγάλο πολιτικό άνδρα, ο οποίος κατά την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του ίδρυσε το Υπουργείο και την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ υπήρξε ο πρώτος Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας του Ελληνικού Κράτους.

Το εικαστικό και γραφιστικό κομμάτι των φωτογραφικών πάνελ, καθώς και τα βίντεο της έκθεσης, δημιουργήθηκαν από ειδικούς συνεργάτες του Ιδρύματος, που επιμελήθηκαν το αρχειακό υλικό του.

Η έκθεση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» βρίσκεται στο επίπεδο Αναχωρήσεων (ημιώροφος, είσοδος 3), με πρόσβαση ελεύθερη στο κοινό καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x