Επικαιρότητα

11 μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό έχουν πάρει το δρόμο τους

Ας κλείσουμε και λίγο αισιόδοξα το 2012. Οι ενδείξεις για τον εισερχόμενο τουρισμό το 2013 είναι θετικές. Για τον εγχώριο θα περάσουμε δύσκολα χρόνια. Ζητούμενο όλων οι επενδύσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άλλες σε ώριμο και άλλες σε πρώινο στάδιο, 11 επενδυτικές προτάσεις εξετάζονται από το Υπουργείο Τουρισμό.

Συγκεκριμένα:

1. Σε στάδιο υπογραφής της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τον καθορισμό των ειδικότερων κατηγοριών έργων, της γενικής διάταξης των κτιρίων και των περιβαλλοντικών όρων, είναι το επενδυτικό έργο για τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος με ξενοδοχείο 350 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και τουριστικές κατοικίες σε χώρο 645 στρεμ. στη θέση Βρόσκοπος, της Κέας (Τζιά).

2. Στο στάδιο έκδοσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), είναι το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος με ξενοδοχείο 180 κλινών, τουριστικές κατοικίες και εγκαταστάσεις SPA, σε χώρο 450 στρεμ. στη Μήλο. H Ειδική Υπηρεσία έχει αποστείλει γνωμοδότηση προς το ΥΠΕΚΑ ως προς την καταλληλότητα του χώρου.

3. Σε ίδιο στάδιο (ΑΕΠΟ), βρίσκεται και το επενδυτικό έργο για τη δημιουργία ξενοδοχείου μικτού τύπου κατηγορίας 5 αστέρων “SCORPIO BAY” 1.100 κλινών υποστηρικτικών έργων και λιμενικού έργου σε χώρο 1.717 στρεμ. στη θέση Σκορπονέρι, στον Ορχομενό της Βοιωτίας. Και εδώ θα σταλεί γνωμοδότηση προς το ΥΠΕΚΑ ως προς την καταλληλότητα του χώρου.

4. Σε Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) είναι το επενδυτικό έργο για Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα με ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και εγκατάσταση γκολφ, σε χώρο 714 στρεμ. του Δήμου Αιγειαλίας, στην Αχαϊα. Ηδη, η Ειδική Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει προς το ΥΠΕΚΑ.

5. Αίτηση για γνωμοδότηση στο πλαίσιο ΠΠΠΑ για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 2.510 κλινών, σε χώρο έκτασης 1.717 στρεμ. στη θέση Κάβο Πλάκο, στο Λασίθι, έχει υποβληθεί από την «Εταιρία Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης».

6. Αίτηση για γνωμοδότηση για έκδοση ΠΠΠΑ δημιουργίας Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος (ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 250 κλινών και κέντρο θαλασσοθεραπείας) σε χώρο 275 στρεμ. στην Ίο.

Πέραν των παραπάνω, επίσης υποβληθεί και προτάσεις που αφορούν σε υφιστάμενες τουριστικές επενδύσεις:

7. Αίτηση έγκρισης δημιουργίας Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος σε τμήμα του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ». Εξετάζεται το ισχύον νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

8. Φάκελος που αφορά την αίτηση της εταιρίας «ΡΙΑΛΑ Α.Ε.» για «Ανασυνταχθείσα αρχιτεκτονική μελέτη υπό ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας κλασσικού τύπου, 5 αστέρων, δυναμικότητας 362 κλινών» σε χώρο 43.509,39 τ.μ. στην εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση Αγ. Ιωάννη Λουκά, στη Θάσο.

9. Αίτηση της εταιρίας «CLUB MEDITERRANEΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» για έγκριση δόμησης τροποιητικής αρχιτεκτονικής μελέτη αναβάθμισης από 4 σε 5 αστέρων ξενοδοχείου κλασσικού τύπου δυναμικότητας 362 κλινών, που βρίσκεται σε χώρο 185.450,62 τ.μ. στην εκτός σχεδίου περιοχή στην περιοχή Κέφαλος, στην Κω.

10. Υποβολή φακέλων για τον επαναχαρακτηρισμό και την επαναοριοθέτηση της Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο με ΚΥΑ των Υπουργών Τουρισμού και ΠΕΚΑ κατ’ εφαρμογή των νεότερων ρυθμίσεων για τις ΠΟΤΑ.

11. Η τελευταία επένδυση είναι πρόταση σε στάδιο επεξεργασίας για δημιουργία ΠΟΤΑ σε έκταση 12.500 στρεμμάτων στην περιοχή Αταλάντης Φθιώτιδας. Θα περιλαμβάνει τρια ξενοδοχεία, γκολφ, τένις και spa.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x