Επικαιρότητα

Τελεσίγραφο Στουρνάρα σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Καμία φορολογική αμνηστία δεν πρόκειται να υπάρξει για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό διαμηνύει οΓιάννης Στουρνάρας, ο οποίος προαναγγέλλει και αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης και ελέγχων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και κάλεσε όλους όσους έχουν βγάλει χρήματα έξω να τα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Όπως μάλιστα επεσήμανε, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ήδη ελέγχονται όσοι έβγαλαν έξω χρήματα από το 2009 και μετά, μεταξύ των οποίων και τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχει δώσει σαφείς οδηγίες να γίνουν εξαντλητικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για όλους τους φορολογούμενους που φέρονται να είναι καταθέτες μεγάλων ποσών στο εξωτερικό, βάσει των στοιχείων που έχουν περιέλθει στις ελληνικές φορολογικές αρχές από φορολογικές αρχές του εξωτερικού».

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει περισσότερα εργαλεία στα χέρια της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα ανθρώπων υψηλού εισοδηματικού βεληνεκούς» είπε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι «αυτή είναι και η κατεύθυνση του ΔΝΤ».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x