Θανάσης Ράλλης

Λίγα λόγια για το σήμερα και λίγα για το αύριο

Μια δύσκολή χρονιά φεύγει. Τι γίνεται όμως με αυτή που θα έρθει…

Όταν πριν από μερικά χρόνια φτάναμε στις γιορτές και στην αλλαγή του χρόνου, με την ευχή να φύγει γιατί για κάποιους δεν ήταν καλός ή γιατί δεν μας έφερε όσα περιμέναμε, δεν φανταζόμασταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας πόσο άσχημα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα.

Έτσι γίνεται πάντα. Στις στιγμές της ευημερίας, σπάνια σταματάς για λίγο για να σκεφτείς και να αισθανθείς ευγνώμων για τα πράγματα που έχεις και όχι για αυτά που θα μπορούσες να είχες.

Το καταλαβαίνεις μόνο όταν χάνεις και αυτά που θεωρούσες δεδομένα.

Και το βιώνουμε στην Ελλάδα αυτό το συναίσθημα της απώλειας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα τελευταία χρόνια. Τόσο μάλιστα που κάθε χρονιά που περνάει σκεφτόμαστε ότι τα
χειρότερα είναι ήδη πίσω μας και κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Αυτό το συναίσθημα διαρκεί συνήθως μέχρι να σβήσουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Και τότε όλοι μαζί μπαίνουμε ξανά σε αυτή τη δαιδαλώδη τρύπα που μοιάζει να μην έχει πάτο.

Οπότε ποιο το νόημα να δίνεις ευχές θα αναρωτηθεί κάποιος και ίσως από μια μεριά να έχει δίκιο. Έλα όμως που αυτές οι ευχές που δίνουμε και μας δίνουν είναι αυτές που μας δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα και έστω και για λίγο μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Και στο τέλος αυτό είναι που μετράει.

Κανένα μαγικό ραβδάκι δεν θα αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο από τη μια στιγμή στην άλλη και πλέον όλοι μας το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό.

Ας έχουμε λοιπόν κοντά μας τους ανθρώπους που αγαπάμε και ας ζούμε τις στιγμές μας λίγο περισσότερο. Αυτή ίσως να είναι μια ευχή που όλοι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πιο εύκολα.

Και αν παραμείνουμε σε αυτή τη δαιδαλώδη τρύπα χωρίς πάτο που λέγαμε νωρίτερα; Ας είναι. Τουλάχιστον μπορούμε να τη φτιάξουμε όπως θέλουμε με ότι υλικά μας έχουν απομείνει.

Θα είναι η δική μας τρύπα και θα την κάνουμε πιο φωτεινή. Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα και λίγο μετά εκεί που δεν το περιμένεις βλέπεις ξανά την επιφάνεια και το φως. Και τότε το εκτιμάς λίγο περισσότερο.

Από τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και το sport-fm.gr, χρόνια πολλά σε όλους. Να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρόνια.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x