Γενικά

Ρονάλντο ο Σάντος, Μέσι ο «Σάλπι»

Η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα τις ψήφους ανά χώρα για τους κορυφαίους της χρονιάς. Δείτε τι ψήφισαν ο Φερνάντο Σάντος και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Τον συμπατριώτη του, Κριστιάνο Ρονάλντο, επέλεξε για τη Χρυσή Μπάλα ο Φερνάντο Σάντος συμμετέχοντας στην ψηφοφορία, όπως και οι υπόλοιποι ομοσπονδιακοί προπονητές των κρατών-μελών της FIFA. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε σαν δεύτερη επιλογή τον Λιονέλ Μέσι και τρίτη τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Πορτογαλικά ψήφισε και για τον κορυφαίο προπονητή, επιλέγοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο και μετά τους Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που εκτέλεσε καθήκοντα αρχηγού (η ψηφοφορία έγινε το Νοέμβριο και τότε δεν ήταν στην Εθνική οι Καραγκούνης και Κατσουράνης) επέλεξε κατά σειρά για τη Χρυσή Μπάλα τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρανταμέλ Φαλκάο. Όσο για προπονητή, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ επέλεξε κατά σειρά τους Ζοσέ Μουρίνιο, Ρομπέρτο Ντι Ματέο και Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τον ελληνικό Τύπο εκπροσώπησε ο Μάνος Σταραμόπουλος, που επέλεξε για τη Χρυσή Μπάλα κατά σειρά τους Ίκερ Κασίγιας, Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, ενώ για το βραβείο του καλύτερου προπονητή τους Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Ρομπέρτο Ντι Ματέο και Γιούργκεν Κλοπ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου, Νίκος Νιόπλιας, ψήφισε Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Ρανταμέλ Φαλκάο, ενώ για τους συναδέλφους του οι επιλογές του ήταν Ρομπέρτο Ντι Ματέο, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και Ζοσέ Μουρίνιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x