Ιταλία

«Υπάρχει ρατσισμός στην Ιταλία»

Ο ρατσισμός είναι υπαρκτό πρόβλημα στην Ιταλία, σύμφωνα με τη σύντροφο του Μπόατενγκ, Μελίσα Σάτα, η οποία μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για το θέμα.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Μίλαν με την Προ Πάτρια είναι, πλέον, γνωστά σε όλους. Μια μικρή μερίδα οπαδών αποδοκίμασε τους μαύρους ποδοσφαιριστές των «ροσονέρι», κάτι που προκάλεσε τόσο την αντίδραση του Κέβιν Πριν Μπόατενγκ, όσο και της αποστολής της ομάδας του Αλέγκρι, η οποία αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μετά από το περιστατικό αυτό άνοιξε συζήτηση στην Ιταλία, σχετικά με το αν οι κάτοικοι της χώρας είναι ρατσιστές ή όχι. Τη δική της άποψη εξέφρασε η σύντροφος του Μπόατενγκ, Μελίσα Σάτα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Στην Ιταλία υπάρχει ρατσισμός. Δεν εξετάζω αν υπάρχει ένας, εκατό ή πενήντα ρατσιστές. Σημασία έχει πως υπάρχουν και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως συχνά συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά. Είναι λυπηρό, αλλά είναι η αλήθεια και όποιος το αρνείται, απλά εθελοτυφλεί», είπε η Σάτα.

Πώς βιώσατε τα γεγονότα του Μπούστο Αρσίτσιο; «Με ενημέρωσε ο ίδιος ο Κέβιν. Στη συνέχεια άνοιξα την τηλεόραση και είδα όσα είχαν γίνει. Δεν περίμενα αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν το 2013. Στενοχωρήθηκα πολύ», απάντησε η σύντροφος του Μπόατενγκ.

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; «Η παιδεία και η ενημέρωση. Αυτή είναι η μοναδική λύση. Πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αρχές. Σε αυτό θα έπρεπε να βοηθήσει και το σχολείο, η εκπαίδευση. Πρέπει να μάθουν από μικρά να σέβονται τον άλλον και να αποδέχονται ως φυσιολογική τη διαφορετικότητα», ήταν η πρόταση της Μελίσα Σάτα.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x