Ιταλία

Σεμνά και ταπεινά

Να μείνουν όλοι προσγειωμένοι μέχρι να συγκεντρώσουν 40 βαθμούς ζήτησε ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν, στην πρώτη προπόνηση της Ουντινέζε μετά τη νίκη επί της Ίντερ με 3-0.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα γνωρίζοντας πως η χρονιά που πέρασε δεν γίνεται να επαναληφθεί. Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν είχε προειδοποιήσει τους πάντες στο Φριούλι πως η πορεία της Ουντινέζε ήταν αδύνατον να την οδηγήσει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο έμπειρος προπονητής δικαιώθηκε εν μέρει, όπως φάνηκε από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αν και η ομάδα του έχει πάει καλύτερα από όσο υπολόγιζε.

Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας μετά την άνετη επικράτηση επί της Ίντερ με 3-0 για την 19η αγωνιστική, ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν ζήτησε από τους παίκτες του να παραμείνουν προσγειωμένοι και ταπεινοί. «Δεν πρέπει να πάρουν τα… μυαλά μας αέρα. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τους τρεις βαθμούς που πήραμε με την Ίντερ. Χρειάζεται να είμαστε προσγειωμένοι, τουλάχιστον μέχρι να συγκεντρώσουμε 40 βαθμούς, οι οποίοι πιθανότατα θα σημάνουν και παραμονή μας στη Serie A», είπε ο προπονητής της Ουντινέζε.

Η πρόβλεψή σας για τους 40 βαθμούς, μήπως είναι κάπως υπερβολική; Πιθανότερα να χρειαστούν λιγότεροι. «Η τελευταία αγωνιστική απέδειξε πως όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν απρόσμενα βαθμούς. Κατά τη γνώμη μου έξι με επτά ομάδες θα παλέψουν μέχρι το τέλος τον τίτλο και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ οι υπόλοιπες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Συνεπώς, οι 40 βαθμοί πιθανότατα να αποτελέσουν… μαξιλάρι ασφαλείας», τόνισε ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x