Γενικά

Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα χόκεϊ σάλας στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Χόκεϊ Σάλας για το 2013, το οποίο θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Η ελληνική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τη διεξαγωγή ενός τέτοιου πρωταθλήματος κατά το οποίο οχτώ ομάδες θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε ένα τουρνουά που θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και ένα νικητή.

Οι πρωταθλήτριες εφτά χωρών (Φινλανδία, Νορβηγία, Σερβία, Πολωνία, Αρμενία, Γεωργία, Βουλγαρία) θα έρθουν να αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή Ελλάδας Δία H.C στο κλειστό γυμναστήριο Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας».

Το χόκεϊ, αν και δεν είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα, φέρεται πως έχει τις ρίζες του στην ελληνική αρχαιότητα. Σύμφωνα με παραστάσεις που έχουν βρεθεί, οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν ένα ομαδικό άθλημα με την ονομασία «κερητίζειν», χρησιμοποιώντας ως μπαστούνια κυρτά ραβδιά σε σχήμα κεράτων και ένα κυκλικό αντικείμενο ως μπάλα, ενώ η φιλοσοφία του αθλήματος ήταν παρόμοια με το σημερινό χόκεϊ.

Το χόκεϊ σάλας (indoor) διαφέρει από το εκείνο τoυ χόρτου (outdoor), καθώς το πρώτο διεξάγεται σε κλειστές αίθουσες και η ομάδα απαρτίζεται από 5 παίκτες, ενώ το δεύτερο παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χλοοτάπητα και η ομάδα αποτελείται από 11 παίκτες.



Όσον αφορά τον πρωταθλητή Ελλάδας για το 2012 στο χόκεϊ σάλας, η ομάδα Δίας πρωταγωνιστεί όλα τα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα (το οποίο αποτελείται από 10 σωματεία στην πρώτη Κατηγορία) και έχει συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (διακρίσεις) και αγώνες επίδειξης στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μία ομάδα που ιδρύθηκε το 1998 και έχει αναπτύξει πληθώρα τμημάτων Ολυμπιακών και μη αθλημάτων (τοξοβολία, χόκεϊ, κρίκετ, σόφτμπολ, ξιφασκία, επιτραπέζια αντισφαίριση, στίβος).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x