Euroleague

Ηis name is Gist… James Gist

Ο Τζέιμς Γκιστ πήρε για πρώτη φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού το «όπλο» του (17π, 3/5 τρ) και «καθάρισε» την πρώην (Μάλαγα) με 78-73, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Αυτοί που τον… ήξεραν και τον έδιωξαν, μετά το σημερινό ίσως μετάνιωσαν.

Οι υπόλοιποι, τον είδαν σήμερα στο ΟΑΚΑ να… συστήνεται, φέρνοντας εις πέρας μία πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Τζέιμς Γκιστ «τρελάθηκε» (17π, 3/5 τρ) βλέποντας απέναντί του την προηγούμενη ομάδα του, την Μάλαγα και πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό, οδηγώντας τον στην δεύτερή του νίκη στο Top-16 με σκορ 78-73.

Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Διαμαντίδη που γύρισε τον αστράγαλό του.

Οι «πράσινοι» για ένα ακόμα παιχνίδι είχαν πρόβλημα στα ριμπάουντ αλλά και στην άμυνα και λίγο έλλειψε να χάσουν, με την… βοήθεια και του κάκιστου Ούκιτς, ένα ματς που έδειχναν να ελέγχουν. Τα δύο πολύ κρίσιμα σουτ του Γκιστ που βάλθηκε να αποδείξει στον Ρέπεσα ότι έκανε μεγάλο λάθος που τον… ξεφορτώθηκε αλλά και η εξαιρετική του άμυνα στο τελευταίο σου του Σίμον, έκριναν την αναμέτρηση.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπανκς (14π) και τον Ματσιούλις (14π) για την ομάδα του Πεδουλάκη που δεν μπορούσε να λύσει το… πρόβλημα που άκουγε στο όνομα Κάλογουεϊ (14π) και παραλίγο αυτό να της κοστίσει ακριβά.

Απαρηγόρητος ο Διαμαντίδης μετά τον τραυματισμό του, έσκισε την φανέλα του αλλά αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ.

Το ματς:

Μπροστά μία χαρά, πίσω όμως…
Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να τρέξει στο παρκέ… Με τον Γκιστ να δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί και να βγάζει πολύ ουσιαστικές αλλά και ποιοτικές φάσεις, πήρε από την αρχή το προβάδισμα απέναντι σε μία Μάλαγα που έπαιρνε πόντους κυρίως από την περιφέρεια καθώς ο Βάσκες φορτώθηκε από νωρίς με δύο φάουλ.

Οι «πράσινοι» έφταναν σχετικά εύκολα στο αντίπαλο καλάθι αλλά αμυντικά δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομακρυνθούν στο σκορ. Η Μάλαγα παίρνοντας πόντους, λίγους έστω, από πολλούς παίκτες της κατάφερνε να μένει σε απόσταση αναπνοής και τελικά να κλείσει την πρώτη περίοδο με σκορ 23-19, δείχνοντας ότι η ομάδα του Πεδουλάκη έπρεπε να βελτιώσει την άμυνά της η οποία δεν ήταν καθόλου δυνατή κάτι που φαινόταν από τα μόλις 3 (!) ομαδικά της φάουλ.

Ένας Μπανκς δεν αρκούσε…
Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να περάσει την μπάλα μέσα στην ρακέτα εκεί όπου ο Σχορτσανίτης υπερείχε των αντιπάλων του. Όμως η άμυνα της Μάλαγα προσαρμοζόταν καλά και δεν επέτρεψε στον σέντερ των «πράσινων» να μπει στο ματς. Αμυντικά, η… συνύπαρξη «Sofo» και Τσαρτσαρή έκανε πολύ αργή την ομάδα, κάτι που έδινε την ευκαιρία στους Ισπανούς να βρίσκουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Η είσοδος του Διαμαντίδη στο παρκέ, έδωσε ξανά την ευκαιρία στον Μπανκς να δώσει έμφαση στην εκτέλεση και με δικούς του πόντους έγινε το 33-23, στα μέσα της περιόδου.

Πάνκο και Κάλογουεϊ με δύο διαδοχικά εύστοχα σουτ από τα 6.75μ και ένα καλάθι του Ουρτασούν, η Μάλαγα έκανε ένα πολύ γρήγορο 8-0 και το σκορ έγινε 33-31, επιβεβαιώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην άμυνά του και ότι οι Ισπανοί έβρισκαν τρόπο να μένουν στην διεκδίκηση της νίκης. Μάλιστα, το τρίποντο του Βιδάλ έβαλε μπροστά τους Ανδαλουσιανούς (33-34) απέναντι στους «πράσινους» που παρά την επιστροφή των Γκιστ και Λάσμε στο «4» και «5» αλλά και τους 11 πόντους του Μπανκς, είχαν αρκετά προβλήματα σε άμυνα και ριμπάουντ. Έτσι το 39-37 στο τέλος του ημιχρόνου, άφηνε πολλά περιθώρια στην Μάλαγα να ελπίζει.

Όλο και… χειρότερος

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ο Άντι Πάνκο θέλησε να δείξει ότι κακώς ο Παναθηναϊκός τον… έστειλε στην Μάλαγα. Με πέντε δικούς του πόντους, η Ουνικάχα έφτασε στο 42-41, εκμεταλλευόμενη την προβληματική άμυνα των «πράσινων». Ο Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ, Γκιστ και Σχορτσανίτη στο «4» και στο «5» για να υπερέχει σε δύναμη η ομάδα του κοντά στο καλάθι και να «σπάσει» η μπάλα στην περιφέρεια.

Ένα τρίποντο του Καπόνο και ένα του Γκιστ, έκαναν το 51-46 στα μέσα της περιόδου ωστόσο η άμυνα της ομάδας του Πεδουλάκη εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα. Ο Πάνκο έφτασε στους 11 πόντους και μαζί με τον Κάλογουεϊ, έφεραν σε ελάχιστο χρόνο το ματς στην ισοπαλία (55-55). Η εικόνα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη. Ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε ικανός να ανεβάσει την διαφορά. Κάτι του έλειπε και αυτό το… κάτι, διατηρούσε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με την ομάδα του Πεδουλάκη να εμφανίζεται σε κάθε δεκάλεπτο και..χειρότερη. Μάλιστα, το εύστοχο σουτ του Κάλογουεϊ έβαλε τους Ισπανούς μπροστά (58-55) για να κλείσει το δεκάλεπτο με 58-56 υπέρ της Μάλαγα.

Ο Γκιστ νίκησε και τον… Ούκιτς
Έτσι όπως είχε έρθει το ματς, το τελευταίο δεκάλεπτο είχε γίνει πολύ δύσκολη δουλειά για τον Παναθηναϊκό. Η Μάλαγα μέσα από το ματς είχε βρει ψυχολογία και ισορροπία σε άμυνα και επίθεση την ώρα που οι «πράσινοι» έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Ο Κάλογουεϊ έμοιαζε με πρόβλημα χωρίς λύση καθώς εκτελούσε αλλά και δημιουργούσε και οι Ισπανοί έφτασαν και στο +4 (62-58).

Το τρίποντο του Ματσιούλις έκανε το 62-62 και έδωσε «ανάσα» κυρίως ψυχολογική για τους «πράσινους» όμως ο τραυματισμός του Διαμαντίδη (πάτησε πάνω στο πόδι του Σίμον και γύρισε τον αστράγαλο του) «πάγωσε» την ομάδα του. Η… τόνωση για τους «πράσινους» ήρθε από ένα σουτ τριών πόντων του Γκιστ (65-62) ενώ ακολούθησε ένα του Ματσιούλις (70-64) για έναν Παναθηναϊκό που «ατσαλώθηκε» από τον τραυματισμό του αρχηγού του.

Ο Γκιστ είχε βαλθεί να… ξεκάνει την προηγούμενη ομάδα του και με δικό του τρίποντο, 2΄πριν το τέλος η διαφορά εκτοξεύτηκε στους εννιά (73-64). Ο Ούκιτς για ένα ακόμα ματς, ήταν εκτός τόπου και χρόνου και τα δικά του λάθη, έδωσαν την ευκαιρία στην Μάλαγα να μειώσει σε 73-71, 26΄΄ πριν το φινάλε. Ο Κροάτης έχασε και τις δύο βολές που είχε και πήγε να… καταστρέψει ό,τι είχε χτίσει ο Γκιστ στα τελευταία λεπτά. Όμως ο Αμερικανός έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Σίμον στα 12΄΄, ανάγκασε τον παίκτη της Μάλαγα να αστοχήσει και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με σκορ 78-73

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-37, 58-56, 78-73

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Ματσιούλις 14 (4/6 τρ), Καπόνο 7 (1 τρ), Ούκιτς 5, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 17 (3/5 τρ, 4 ριμπ, 2 κοψ) , Μπανκς 14 (3/3 τρ), Σχορτσανίτης 4

Μάλαγα (Ρέπεσα): Σίμον 11, Ουίλιαμς, Λίμα, Πάνκο 11, Βιδάλ 5, Ουρτασούν 8, Κάλογουεϊ 14, Πέροβιτς 4, Βάσκες 4, Ζόριτς 11, Ντράγκιτς 5




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x