Ελλάδα

«Καθάρισε» ο Καπόνο

Σούπερ εμφάνιση (17π, 5/6 τρ) από τον Αμερικανό φόργουορντ του Παναθηναϊκού που νίκησε 67-59 τον Κολοσσό στην Ρόδο, για την 12η αγωνιστική της Α1, χωρίς όμως να πιάσει καλή απόδοση.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο «Βενετόκλειο» χωρίς φρεσκάδα αλλά είχε σε εξαιρετική μέρα τον Τζέισον Καπόνο και έτσι πήρε τη νίκη με σκορ 67-59 επί του Κολοσσού Ρόδου, για την 12η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 17 πόντους με 5/6 τρίποντα, τα περισσότερα από αυτά σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Γκιστ (11π), φάνηκε ξανά η απουσία του Διαμαντίδη.

Από την άλλη πλευρά, στο ντεμπούτο του Φραγκιά στον πάγκο της ομάδας, οι «θαλασσί» ήταν ανταγωνιστικοί για τρία δεκάλεπτα. Με πρωταγωνιστή τον Χάτεν (15π) δεν επέτρεπαν στο «τριφύλλι» να απομακρυνθεί στο σκορ για περίπου 30 λεπτά και έδειξαν ότι έρχονται… καλύτερα για την ομάδα της Ρόδου.

Το ματς:
Λάσμε και Καπόνο ήταν αυτοί που έδειξαν… ορεξάτοι στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Αμερικανός φόργουορντ με 3/3 σουτ τριών πόντων αλλά και ο Γκαμπονέζος σέντερ με καλές ενέργειες κοντά στο καλάθι, έδωσαν στους «πράσινους» την πρωτοπορία στο σκορ από την αρχή. Από την άλλη όμως, ο Κολοσσός, δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει το ματς. Με Χάτεν και Καλαμπόκη να παίρνουν τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του και να έχουν καλά ποσοστά, η ομάδα της Ρόδου δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει και έκλεισε το ημίχρονο στο -4 (34-30).

Στην συνέχεια, ο Κολοσσός άρχισε να παίρνει πόντους από περισσότερους παίκτες. Νάτζφεϊ και Λάνγκφορντ μπήκαν στην εξίσωση του σκοραρίσματος για την ομάδα τους, δυσκολεύοντας το αμυντικό έργο των «πράσινων» που δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη των 4-5 πόντων στο ματς. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 52-48, με τον Χάτεν για την ομάδα της Ρόδου να αποτελεί την… αιχμή στο σκοράρισμα και να ταλαιπωρεί την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στην τελευταία περίοδο και μετά από ένα τετράλεπτο χωρίς καλάθι για καμία από τις δύο ομάδες, ήρθε ένα τρίποντο ακόμα από τον Καπόνο, να ανεβάσει την διαφορά (55-48) και να δώσει και ώθηση στους «πράσινους» που έδειχναν να έχουν κολλήσει. Ο Αμερικανός με δικό του σουτ έφτασε στο 61-48 το σκορ, 4΄πριν το τέλος και ουσιαστικά έκρινε το ματς. Το τελικό 67-59, έδωσε στην ομάδα του Πεδουλάκη το «ροζ φύλλο».

Τα δεκάλεπτα:12-17, 30-34, 48-52, 59-67

Κολοσσός (Φραγκιάς):Γεωργαλής 6, Κουμπούρας 8, Χάτεν 15, Καλαϊτζής, Βουγιούκας 2, Αυγενικός, Καλαμπόκης 7, Κουκούλας, Ματσαμάς, Νάτζφεϊ 9, Λάνγκφορντ 12

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 5, Ματσιούλις 8, Καπόνο 17 (5/6 τρ), Ούκιτς 8,Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 11, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x