Stoiximan Super League

Είναι ταλεντάρα… Μπέσα

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ίντερ για το δανεισμό του Ντάνιελ Μπέσα, όπως αποκάλυψε η SportDay. Το www.sport-fm.gr αποκαλύπτει το στόρι του 20χρονου ταλαντούχου μεσοεπιθετικού.

Τον έχουν αποκαλέσει «νέο Σνάιντερ», «Τσάβι της Ίντερ» και άλλα πολλά. Υπερβολές, θα πει κανείς, και δεν θα έχει άδικο, αφού τέτοιοι χαρακτηρισμοί σπανίως αποδεικνύονται προφητικοί και περισσότερο βλάπτουν παρά αβαντάρουν νεαρούς παίκτες. Δεν ξέρουμε αν ο Ντάνιελ Μπέσα θα πλησιάσει έστω την καριέρα του «δεκαριού» της Ίντερ ή του «εγκεφάλου» της Μπαρτσελόνα, αλλά το βέβαιο είναι πως ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είναι σπουδαίο ταλέντο. Μπέσα!

Αν και από μπόι δεν σκίζει (1,73μ.), είναι δυνατός, γρήγορος και ευέλικτος. Χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά το δεξί του πόδι, τόσο για να δημιουργήσει όσο και για να σκοράρει.

Γεννημένος στο Σάο Πάουλο, έκανε τα πρώτα του βήματα από τα οκτώ του στην Κοριτίμπα, αλλά εντοπίστηκε από την Ίντερ όταν ακόμη βρισκόταν στην Ατλέτικο Παραναένσε. Τον ξεχώρισε μέσα στο πλήθος σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας (!) ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Μιλανέζων, Πιερλουίτζι Καζιράγκι. Η μητέρα του διαβεβαίωσε τους «νερατζούρι» πως ο μικρός έχει ιταλικές ρίζες και η μετακίνησή του στη χώρα έγινε πιο εύκολη, το 2008. Έλαμψε από την πρώτη στιγμή στο Μιλάνο, αν και αρκετοί είχαν να λένε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και να τον παρομοιάζουν με τον Μάριο Μπαλοτέλι. Ασφαλώς η σοβαρή ασθένεια της μητέρας του δεν βοήθησε στην ηρεμία του…

Το 2011 ήταν ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι αυτός που τον πίστεψε και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Ο μικρός συμμετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, αλλά επέστρεψε στην Primavera και ξεχώρισε ανάμεσα στους υπόλοιπους μικρούς της Ίντερ. Έκανε όργια με την ομάδα του στο Next Gen Series (κάτι σαν το Champions League Νέων), με τους οποίους κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο και όταν ο Αντρέα Στραματσιόνι πήρε προαγωγή από τους Νέους στον πάγκο της Ίντερ, ήταν έτοιμος να πάρει μαζί του και το αγαπημένο του παιδί. Στάθηκε άτυχος, ωστόσο, καθώς στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος Νέων της Ιταλίας υπέστη ρήξη χιαστών και επέστρεψε μόλις προ δύο μηνών στις προπονήσεις.

Η Ίντερ προτίθεται να τον δώσει δανεικό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει για να καθιερωθεί. Τόσο μεγάλες προσδοκίες έχει από αυτόν. Κοστολογείται στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά η τιμή του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τον αποκτήσει ανταλλάσσοντας e-mail με την ομάδα του τις τελευταίες ημέρες. Και σίγουρα στο «φτωχό» ελληνικό ποδόσφαιρο ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής θα ήταν πολυτέλεια. Έστω κι αν είναι περαστικός, για μόλις 5-6 μήνες…





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x