Αγγλία

«Εμφύλιος» στην Premier League

Πόλεμος με αφορμή τα χρήματα που ξοδεύουν οι ομάδες της Premier League ξέσπασε ανάμεσα στους μεγάλους του πρωταθλήματος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ από τη μία. Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη. Οι κορυφαίες ομάδες της Premier League χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα και ο πόλεμος άρχισε, με αφορμή τα ποσά που ξοδεύονται από τους Ρομάν Αμπράμοβιτς και Σεΐχη Μανσούρ.

Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail» με αποκλειστικό έγγραφο, οι περισσότεροι σύλλογοι της Premier League προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της Τσέλσι και της Σίτι, στον τομέα των εξόδων και των ποσών που δαπανώνται σε μεταγραφές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το έγγραφο κυκλοφόρησε ανάμεσα στους μετόχους της Άρσεναλ πριν από τα Χριστούγεννα και σε αυτό υπάρχουν οι υπογραφές των εκπροσώπων των Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και –προφανώς- αυτές των «κανονιέρηδων».

Παραλήπτης του εγγράφου είναι ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, εκτελεστικός διευθυντής της Premier League, και σύμφωνα με την επιστολή ζητείται η απόλυτη εφαρμογή των κανόνων του Financial Fair Play της UEFA. Αν και η επιστολή αρχίζει με την αναγνώριση των κινήσεων που έχουν γίνει από την Premier League, δεν παραλείπεται η αναφορά σε έλλειψη αποτελεσματικότητας και αποφασιστικότητας για βαθιές τομές και για …μετωπική σύγκρουση με τις ομάδες που ξοδεύουν αλόγιστα.

‘Όλα αυτά, την ώρα που μέσα στις προσεχείς εβδομάδες οι πρόεδροι των 20 συλλόγων της Premier League θα συναντηθούν και πάλι για να συζητήσουν την πιθανότητα υιοθέτησης ενός Financial Fair Play και από την κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα, στα πρότυπα αυτού της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x