Νέα μοντέλα

Volkswagen CrossBlue, εξαθέσιο... γαλάζιο!

Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ένα επταθέσιο concept SUV το οποίο μας προϊδεάζει για μία 7-θέσια εκδοχή του Tiguan

Προφανώς δεν υπήρχε καλύτερο πεδίο για να παρουσιαστεί μία επερχόμενη επταθέσια εκδοχή του Tiguan από ένα μέρος όπου λατρεύουν τον υπερθετικό βαθμό. Για να ακριβολογούμε όμως το CrossBlue έχει 6-θέσια διάταξη προσφέροντας 335 λίτρα για τις αποσκευές ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται η τελευταία σειρά καθισμάτων η χωρητικότητα αυξάνεται στα 812 λίτρα.

Τώρα, αν σκεφτείτε τα περίπου 5 μέτρα του αμαξώματος (είναι μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό του Touareg) σε μήκος μπορείτε να καταλάβετε γιατί όταν πέσουν οι δύο σειρές καθισμάτων προσφέρονται 2.000 λίτρα, όσα και ένα μικρό van. Από την άλλη ο διάκοσμος από τον οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη 10” κάθε άλλο παρά van θυμίζει αφού παραπέμπει στην μελλοντική άποψη που μπορεί να έχει ένα SUV της VW.

Το CrossBlue βασίζεται στο νέο πλαίσιο MQB (το γνωρίζουμε από τα τωρινά Audi A3, VW Golf και τα επερχόμενα Seat Leon, Skoda Octavia) που θα χρησιμοποιηθεί στη νέα γενιά Tiguan. Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης συναντάμε υβριδική ντίζελ διάταξη που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο TDI ισχύος 190 ίππους που υποβοηθάται από δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα με ισχύ εμπρός 40 kW και πίσω 85 kW). Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x