Βόλεϊ

«Να αποχωρήσουμε να ησυχάσετε»;

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την εποχή η ομάδα βόλεϊ της Λαμίας.

Με αφορμή αυτό, ο πρόεδρος του ΓΣ, Χρήστος Καρβούνης, με επιστολή που απέστειλε σε όλους τους αρμόδιους φορείς την Τρίτη, διαμαρτύρεται για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος και ζητά από τους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν την κατάσταση, ξεκαθαρίζοντας πως σταματούν οι μεταδόσεις των αγώνων της ομάδας από το Star Κεντρικής Ελλάδος, ενώ φοβάται για την εγκατάλειψη του Χαλκιοπούλειου.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Ακούγοντας τις δηλώσεις του προπονητή μας μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα ΓΣ ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ πραγματικά αισθάνθηκα άσχημα ως Λαμιώτης και ως πρόεδρος της ομάδας μας γιατί άκουσα από τον ίδιο όσα εγώ "αποκρύπτω" έντεχνα τόσα χρόνια.

Μίλησε για κατάθεση ψυχής της ομάδας και των αθλητών της διαχρονικά, μίλησε για τις επιτυχίες της ομάδας μας τα τελευταία οκτώ χρόνια, μίλησε για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες της, είπε ότι οι προπονητές και η διοίκηση έχουν κάνει τα πάντα, ότι οι προσπάθειες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Μίλησε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τον στόχο της ομάδας, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα. Ένας ξένος μας είπε ότι η ομάδα του Γυμναστικού είναι το στολίδι της πόλης, η "σημαία" της.

Μας είπε ότι ΟΛΟΙ μας λένε συγχαρητήρια αλλά μας είπε κι αυτό ακριβώς που εγώ ως πρόεδρός της το ζώ κάθε χρόνο προσωπικά από τη θέση μου αυτή στον σύλλογο, εξαντλώντας τις δυνάμεις και υπερβαίνοντας μαζί με τα άλλα μέλη της διοίκησης τις δυνατότητές μας, υπερβάλλοντας τους εαυτούς μας με στόχο άραγε ποιόν;

Τι άλλο από το να υπηρετούμε την ομάδα μας που έχει να επιδείξει μια ιστορία 36 ολόκληρων χρόνων, σήμερα οκτώ συνεχόμενων χρόνων στη Volleyleague, δύο ημιτελικούς πρωταθλήματος, δύο συμμετοχές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τόσους ευρωπαϊκούς αγώνες, δύο κατατάξεις στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου CEV Cup και άλλα πολλά.

Τι άλλο από το να κάνουμε το καθήκον μας ως υπηρέτες του αθλητισμού και της "σημαίας" της πόλης μας. Τι άλλο από το να ταξιδεύουμε τη "σημαία" σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Τι άλλο από το να δημιουργούμε πρότυπα για τους νέους και τις νέες της πόλης μας, τι άλλο από το να κρατάμε Θερμοπύλες μαζί με τους 300 που σε κάθε αγώνα είναι μαζί μας.

Τι άλλο από το να κρατάμε το όνειρο ζωντανό και να ζούμε καθημερινά την κόλαση.

Τι άλλο από το να θέλουμε να είμαστε ζωντανοί και να μη διαγράψουμε με μιας όσα πετύχαμε τόσα χρόνια εμείς και οι προηγούμενοι από εμάς.

Φίλαθλοι και Λαμιώτες. Τι άλλο θέλετε να κάνουμε; Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβετε την "αξία" της ομάδας αυτής, το μέταλλό της, την υπομονή της, την αξιοπρέπειά της.

Τί άλλες επιτυχίες θέλετε; Τί πρέπει να σας αποδείξουμε τέλος πάντων.

Πόσα συγχαρητήρια ακόμη θα μας δώσετε; Πόσα απογεύματα Σαββάτου θα απολαύσετε τη "σημαία" από τον τηλεοπτικό δέκτη σας;

Πόσες δικαιολογίες ακόμη θα μας απευθύνετε; Πόσα "Μπράβο πρόεδρε" θα μου πείτε προσωπικά;

Αγαπητοί μου τέλος.

Τέλος τα λόγια, τα συγχαρητήρια, τα μπράβο, τα εύγε, τα ζήτω και άλλα ευχολόγια. Κάντε πλέον τα λόγια σας πράξη. Το κόστος είναι ελάχιστο.

Γεμίστε το Χαλκιοπούλειο στους αγώνες μέχρι το τέλος της περιόδου. Σε κάθε αγώνα, σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση του συλλόγου.

Αγαπητοί μου, τέλος οι ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις έως το τέλος της περιόδου. Αποδείξτε μας ότι μας παρακολουθείτε γιατί το αξίζουμε. Αποδείξτε ότι πράγματι είστε δίπλα μας. Αποδείξτε μας ότι αξίζουμε την οικονομική σας βοήθεια και ενίσχυση. Ελάτε να μας πείτε τα συγχαρητήριά σας από κοντά. Έμπρακτα και όχι με λόγια.

Και όποιος δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει το αντίτιμο του εισιτηρίου να μας το πει και να μην προσπαθήσει να μπει στο Χαλκιοπούλειο από την "πίσω πόρτα".

Εγώ προσωπικά ξέρετε ότι σκέπτομαι πολύ πριν ενεργήσω. Εδώ πλέον πρέπει να πούμε αλήθειες. Και τις αλήθειες πρέπει να τις πούμε εμείς ως Λαμιώτες μεταξύ μας και να μήν επιτρέπουμε να μας τις λένε άλλοι.

Αγαπητοί μου φίλοι και συμπολίτες, φορείς, Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτές, πολιτευτές πρώην και νυν, επιμελητήρια, σύλλογοι επαγγελματικοί,

Επαγγελματίες της πόλης μικροί, μικρομεσαίοι και μεγάλοι πέστε μας τί θέλετε;

Πέστε μας ΑΚΡΙΒΩΣ τί θέλετε και δεν θέλουμε άλλες δικαιολογίες.

Μήπως θέλετε να σας αδειάσουμε τη γωνιά;

Μήπως θέλετε το Χαλκιοπούλειο να γεμίζει στις πολιτικές συγκεντρώσεις και στις συναυλίες; Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του; Για αυτό κατασκευάστηκε το Χαλκιοπούλειο;

Αξιότιμε κ.Δήμαρχε, κ.Αντιδήμαρχοι, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, κ. Αντιπερειφερειάρχες, κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αξιότιμοι κ. βουλευτές πρώην και νυν (πλην μιας μοναδικής εξαιρέσεως, που είναι γνωστή), Αξιότιμοι κ. πολιτευτές της πόλης και του νομού, αξιότιμοι κ. πρόεδροι και σύμβουλοι του εμπορικού και βιομηχανικού, του οικονομικού και του τεχνικού επιμελητηρίου, αξιότιμοι κ. πρόεδροι και σύμβουλοι όλων των Επαγγελματικών Συλλόγων της πόλης, αξιότιμοι κ. συμπολίτες της πόλης μας, νέοι και νέες της πόλης των 80.000 κατοίκων. Πού είστε;

Με ποιό τρόπο έχετε υποστηρίξει την προσπάθειά μας που μόνο καλά αποτελέσματα φέρνει στην πόλη μας; Ξέρετε η "σημαία" έχει δώσει στα οκτώ της χρόνια στη Volleyleague και στα ευρωπαϊκά κύπελλα κλπ πάνω από 300 αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Μπορείτε να μας πείτε πόσες φορές μας τιμήσατε με την παρουσία σας;

Μπορείτε να μας πείτε τί ακριβώς μας δώσατε ώστε να κρατάμε τη σημαία ψηλά;

Και για να μην είμαι άδικος ούτε αχάριστος, χωρίς κανένα ύφος ή σκέψη κατηγορίας, ο κ. Δήμαρχος Λαμιέων πράγματι στήριξε και στηρίζει την σημαία πολλές φορές, εκτιμώ όμως ότι ουδέποτε έκανε την υπέρβαση όπως όφειλε και νομίζω μπορούσε, ουδέποτε έδειξε το πραγματικό στίγμα του και ουδέποτε στήριξε και ανύψωσε τη σημαία όπως όφειλε και μπορούσε ως ο πρώτος πολίτης της πόλης. Συγγνώμη κ. Δήμαρχε αν κάνω λάθος.

Μπορείτε να μας πείτε γιατί απουσιάζετε, γιατί κωφεύετε, γιατί αδιαφορείτε, γιατί αφού, όπως ΟΛΟΙ λέτε, αξίζουμε συγχαρητήρια είστε μονίμως απόντες; Κι αφού είστε μόνιμα απόντες γιατί άραγε τόσα συγχαρητήρια;

Δεν περιμένω απάντηση. Η απάντηση είναι γνωστή. Πολλοί λένε ότι η πόλη είναι διαχρονικά δύσκολη (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη φράση).

Δεν πρέπει να το δεχτούμε αυτό. Η πόλη είναι ζωντανή, έχει δυνατότητες στον πολιτισμό, τις τέχνες, το εμπόριο, τη ζωή, την καθημερινότητά της, τον αθλητισμό της σε όλα τα επίπεδα. Η πόλη έχει ικανούς ανθρώπους που οφείλουν να ‘ξυπνήσουν’.
Η πόλη τουλάχιστον στα επίπεδα πολιτισμού και αθλητισμού δεν έχει σχέδιο και όραμα. Η πόλη έχει πολλά λόγια και λίγα έργα. Η πόλη ζει και δρα σε ρυθμούς χελώνας και σε ρυθμούς καφετέριας.

Αυτή, με όλο μου τον σεβασμό, είναι η αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ, το στολίδι και η σημαία της πόλης είναι εδώ, στην ίδια πόλη, στον τόπο μας, συνεχίζει και θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη ό,τι μπορεί. Όσο μπορεί.

Ο Γυμναστικός είναι εδώ, δίπλα σας, δίπλα στα παιδιά σας.

Ο Γυμναστικός έχει ακόμη τη σημαία ψηλά και περιμένουμε, γιατί θεωρούμε ότι είστε ικανοί, μαζί μας να την κρατήσουμε ψηλά και να τη σηκώσουμε ψηλότερα."

Για το ΔΣ,

Ο πρόεδρος του ΓΣ ΛΑΜΙΑ».


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x