Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν χορεύει στις λάσπες, τι θα κάνει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Τόμας Ντε Βινσέντι που χορεύει στον… βούρκο.

* Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σκεφθεί κάποιος φίλος του καλού ποδοσφαίρου, βλέποντας τον Ντε Βινσέντι να χορεύει μέσα στις λάσπες του συνήθως τραγικού αγωνιστικού χώρου του γηπέδου των Ζωσιμάδων είναι ένα: τι μπορεί να κάνει αυτός ο παίκτης, αγωνιζόμενος σε ένα χαλί, όπως είναι το τερέν του Καραϊσκάκη…

* Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν ο νεαρός Αργεντίνος «πιάσει» στον Ολυμπιακό. Για να πιάσει ένας παίκτης στον Ολυμπιακό, ειδικά ερχόμενος από μεγάλη ομάδα, πρέπει να είναι καλός, να έχει χαρακτήρα, κότσια (για να μην γράψω άλλη λέξη), να τον εμπιστευθούν οι προπονητές και να τον βοηθήσουν κι οι συγκυρίες.

* Για παράδειγμα, ο Αμπντούν βοηθήθηκε από τη συγκυρία ότι ο Ολυμπιακός πούλησε το Ριέρα αρχές Σεπτέμβρη, όταν πια είχε τελειώσει η μεταγραφική περίοδος κι έτσι δεν είχε τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσει. Άρα, ο Αλγερινός είχε «χώρο» στην ενδεκάδα.

* Ο Μανωλάς βοηθήθηκε από τη συγκυρία του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Αλλιώς θα ήταν με τον διεθνή στόπερ κανονικά στη θέση του…

* Ο Μανιάτης βοηθήθηκε από τη συγκυρία των πολλών τραυματισμών που είχε κάποια στιγμή στην περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός στη μεσαία γραμμή. Τότε που ήταν χτυπημένοι κι ο Ορμπάιθ κι ο Μακούν κι ο Ιμπαγάσα…

* Για να επανέλθω στον Ντε Βινσέντι: δεν μπορώ να προβλέψω αν θα παίξει μπάλα στον Ολυμπιακό αυτό το παιδί. Θα εξαρτηθεί πάνω απ’ όλα από τον ίδιο, αλλά κι από άλλους παράγοντες, εντός της ομάδας.

* Αυτό το οποίο, ωστόσο, ξέρω, έχοντάς τον πια παρακολουθήσει σε ικανό αριθμό αγώνων, είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό επιθετικογενή μέσο, που μπορεί να παίξει και πλέι μέικερ δίπλα στον κόφτη και μεσοεπιθετικός πίσω από τον σέντερ φορ και στα άκρα της επίθεσης!

* Ένας ποιοτικός επιθετικογενής παίκτης, που μπορεί να φτιάξει γκολ, να βάλει γκολ, να οργανώσει παιχνίδι, να χτυπήσει καλά στημένα, να δώσει μάχες, να πάρει κεφαλιές, να τρέξει.

* Και δεν ξέρω μήπως θα ήταν χρήσιμος ακόμη και τώρα στον Ολυμπιακό…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x