Πόλο

«Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε κίνητρο»

Για την νέα ώθηση που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην καριέρα του μίλησε ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές που έχει αναδείξει η ελληνική υδατοσφαίριση, μίλησε στους σπουδαστές για το άθλημα το οποίο υπηρετεί, την επιλογή του να πάει τον Παναθηναϊκό μετά την τετραετή παρουσία του στον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τις πισίνες στο τέλος της σεζόν.

Εξήγησε επίσης γιατί δεν αγωνίστηκε ποτέ στο εξωτερικό, ενώ αποκάλυψε και τις οπαδικές του προτιμήσεις.

Όπως τόνισε ο 36χρονος πολίστας, η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό, παρότι χλευάστηκε από πολλούς λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, στον ίδιο έδωσε έξτρα κίνητρο.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στους Πειραιώτες, όπου δεν κατάφερε να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο που τόσο ήθελε, το πλάνο των «πρασίνων» αναζωπύρωσε την επιθυμία του για το άθλημα, τον ώθησε να δουλέψει περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο και να ξανακερδίσει μια θέση στην εθνική ομάδα.

Ο Αφρουδάκης επεσήμανε επίσης πως η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι οι πέντε Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους έχει συμμετάσχει, ενώ πλέον χρονιά με τη χρονιά θα εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του μέχρι να αποφασίσει να αποσυρθεί.
Για τη συνέχεια πάντως απέκλεισε την πιθανότητα να ασχοληθεί με την προπονητική, αν και θα ήθελε να εξακολουθήσει να υπηρετεί το πόλο από κάποιο άλλο πόστο.

Μίλησε ακόμα για τη δυσκολία να φύγει ένας πολίστας της γενιάς του στο εξωτερικό, εξαιτίας του καθεστώτος με τα δελτία που επικρατούσε στα ερασιτεχνικά σωματεία, παρά το γεγονός ότι ομάδες της Ιταλίας είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον.

Τέλος, δήλωσε πως δεν είναι οπαδός καμιάς από τις ομάδες των οποίων το σκουφάκι έχει φορέσει, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να είναι η ομάδα της καρδιάς του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x