Τεχνολογία

Sony Xperia T, το κινητό του James Bond

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας IFA στο Βερολίνο, η Sony ανακοίνωσε το Sony Xperia T, ένα καινούριο high end smartphone, το οποίο είδαμε από κοντά κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο υπήρξε λίγο αργότερα και το επίσημο smartphone του James Bond της για τη ταινία Skyfall, λλά τελικά έπρεπε να περάσουν αρκετοί μήνες για να φτάσει και στα δικά μας χέρια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια, αφού σίγουρα το Xperia T δεν είναι καθόλου παλιά συσκευή και εξακολουθεί να είναι η ναυαρχίδα της Sony και ας παρουσίασε το Xperia Z στην πρόσφατη CES.

Με μια πρώτη ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών μπορεί να πει κανείς ότι το Xperia T ακολουθεί τα χνάρια όλων των σημερινών high end προτάσεων με Android από άλλους κατασκευαστές, με μεγάλη οθόνη 720p, γρήγορο επεξεργαστή και υψηλό κόστος. Αναφορικά για τα χρήματα βέβαια, η τιμή που δίνουμε είναι η ενδεικτική λιανική με την πραγματική του να βρίσκεται χαμηλότερα έως και πολύ χαμηλότερα. Το Xperia T είναι το βασικό smartphone του υπογράφοντα εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες με τη συσκευή να αφήνει γενικά καλές εντυπώσεις και το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει να είναι η ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζει η κάμερά του. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Σχεδιαστικά, το Xperia T βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τα περισσότερα smartphones, αφού ναι μεν έχουμε να κάνουμε με μια candy bar συσκευή, όμως η υλοποίησή διαφέρει. Η πρόσοψη καλύπτεται από γυάλινη επιφάνεια πίσω από την οποία βρίσκεται τόσο η οθόνη, όσο και τα τρία βασικά πλήκτρα αφής για τον έλεγχο του λειτουργικού, η μπροστινή κάμερα και οι αισθητήρες proximity και φωτός. Μόνο το ακουστικό δεν καλύπτεται από γυαλί. Πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε ότι αν και η οθόνη έχει διαγώνιο 4,55’’, οι διαστάσεις τις συσκευής δεν είναι μικρότερες από τα κλασσικά smartphones των 4,7-4,8’’, αφού τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται κάτω από την οθόνη λειτουργούν σαν προέκτασή της. Το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με την υφή του να θυμίζει λάστιχο και γενικά να είναι τέτοιο που κολλάει στα χέρια, διευκολύνοντας το κάτοχό του στο να το κρατάει. Η πίσω πλευρά είναι καμπυλωτή, με την κοίλη να βρίσκεται στο κέντρο και τις άκρες του smartphone να παχαίνουν, θυμίζοντας… βάρκα που σχεδιάζαμε όταν είμαστε μικροί αν τοποθετήσουμε το Xperia T με την οθόνη πάνω σε μια επιφάνεια.

Η πλάτη δεν είναι αφαιρούμενη και σε αυτή συναντάμε τόσο το λογότυπο της σειράς όσο και την αρκετά μεγάλη από πλευράς διαμέτρου κάμερα, η οποία μάλιστα εξέχει από το σώμα ελαφρώς, προφανώς για να μπορέσει να χωρέσει τα οπτικά της μέρη. Όλα τα φυσικά πλήκτρα ελέγχου βρίσκονται στη δεξιά πλευρά με το πρώτο από πάνω προς τα κάτω να είναι το power, ακολουθούμενο από το ζεύγος volume control και τελευταίο βρίσκουμε το αποκλειστικό πλήκτρο για τη φωτογράφιση.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x