sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πολυτεχνίτης και... ερημίτης

Στην απεραντοσύνη της ερήμου υπάρχει ένας οδηγός που μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις αντίξοες συνθήκες. Το όνομα του Στέφαν Πετερχάνσελ και το www.sport-fm.gr σας τον παρουσιάζει.

Το να κερδίσει ένας οδηγός, πιλότος, αναβάτης έναν αγώνα σίγουρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα.

Το να κερδίζει ένα ράλι Ντακάρ είναι κάτι παραπάνω, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ δύσκολες.

Το να κερδίζει 11 φορές στο δυσκολότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, απλώς αλλάζει την ιστορία.

Ο λόγος γίνεται για τον Στέφαν Πετερχάνσελ, τον οδηγό που πήρε τη νίκη στο ράλι Ντακάρ, το οποίο ολοκληρώθηκε χτες, ύστερα από δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες.

Ο 47χρονος Γάλλος έχει ήδη στο παλμαρέ του έξι νίκες στο Ντακάρ ως αναβάτης με τη Yamaha (1991,1992,1993,1995, 1997 και 1998), ενώ ακολουθεί την ίδια πορεία και πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων.

Ο Πετερχάνσελ από το 1999 άλλαξε κατηγορία, παίρνοντας μέρος στο Ντακάρ στην κατηγορία των αυτοκίνητων. Ξεκίνησε την περιπέτεια με τη Nissan το ‘99, ωστόσο πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την Mitsubishi το 2004, για να ακολουθήσουν οι τίτλοι το 2005 και το 2007.

Ο θρίαμβος για τον Πετερχάνσελ συνεχίστηκε και ως οδηγός της Mini, κάνοντας μάλιστα το δύο στα δύο, παίρνοντας τις νίκες το 2012 και φέτος.

Μάλιστα, ο Γάλλος έγινε ο πρώτος οδηγός, ο οποίος πανηγύρισε δύο διαδοχικές νίκες από τότε που ο αγώνας «μετακόμισε» από την Αφρική στη Νότιο Αμερική.

«Ένας αγώνας ποτέ δεν τελειώνει από την αρχή. Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά. Δεν σταματήσαμε καθόλου, δεν είχαμε μηχανικό πρόβλημα. Απλώς οδηγούσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Ακόμη, εξαιρετική δουλειά έκανε και ο συνοδηγός μου.

Είχαμε πολύ καλό ρυθμό και πρέπει να πω πως το Mini είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει
», ήταν τα λόγια του Πετερχάνσελ, ο οποίος αφιέρωσε τη νίκη του στον μέντορά του και αφεντικό της Yamaha, Ζαν Κλοντ Ολιβιέ, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν λίγες ημέρες σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.



Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x