Ελλάδα

Όσο μπαίνουν τα σουτ…

Βασιζόμενος για ένα ακόμα παιχνίδι στα πολλά εύστοχα σουτ τριών πόντων, ο Παναθηναϊκός νίκησε 71-61 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 13η αγωνιστική της Α1. Σούπερ Ματσιούλις, Μπράμος.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που σουτάρει πολύ… Κυρίως από τα 6.75μ. Όσο τα σουτ αυτά μπαίνουν, καλύπτονται οι όποιες αδυναμίες όπως έγινε και στη νίκη με σκορ 71-61 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Κορυφαίοι των «πράσινων» ο Ματσιούλις (15π) και Μπράμος (12π).

Η ομάδα του Πεδουλάκη για τρία δεκάλεπτα είχε προβληματική αγωνιστική συμπεριφορά. Στην άμυνα αντιμετώπισε μεγάλο ζήτημα με τους Παπαδόπουλος, Χαριτόπουλο, ΜακΓκράθ ενώ επιθετικά μπλόκαρε πολύ συχνά… Η μοναδική λύση του Παναθηναϊκού, ήταν για ένα ακόμα ματς τα σουτ τριών πόντων. Το 11/23 και 48% ποσοστό ευστοχίας από τα 6.75μ όταν το ποσοστό στις βολές ήταν 55% και στα δίποντα 39%, δείχνει ότι για ένα ακόμα ματς, οι «πράσινοι»… έζησαν από το μακρινό τους σουτ.

Το ματς:
Χωρίς ιδιαίτερη φρεσκάδα μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ναι μεν, πήρε πόντους από πολλούς παίκτες του στην επίθεση, όμως στην άμυνα είχε πρόβλημα και έτσι ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερνε να μείνει «κολλημένος» στο σκορ, πηγαίνοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι και σκοράροντας με Παπαδόπουλο και Τσαϊρέλη. Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν πολύ και έφτασαν στο 20-13 στο τέλος της περιόδου.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ωστόσο, οι «πράσινοι» συνήλθαν. Με ένα γρήγορο σερί έκαναν το 19-20 αλλά δεν είχαν διάρκεια… Ο ΠΑΟΚ έκανε το παιχνίδι που ήθελε και με πρωταγωνιστές πλέον τους Χαραλαμπίδη, Χαριτόπουλο και ΜακΓκράθ, πήγε την διαφορά κοντά στους δέκα (22-31 και 27-35 στην συνέχεια). Η ομάδα του Πεδουλάκη αντέδρασε ξανά και τελικά έκλεισε το ημίχρονο στο ισόπαλο 35-35.

Ο Παναθηναϊκός όμως έγινε… χειρότερος στην πορεία. Πλήρωνε την αστοχία του στις βολές (50% στα μισά του αγώνα) αλλά και την κακή αμυντική του αντίδραση πάνω σε Παπαδόπουλο αλλά και τα σουτ του ΜακΓκράθ και στο μεγαλύτερο διάστημα της 3ης περιόδου, κυνηγούσε τον ΠΑΟΚ στο σκορ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι για ένα ακόμα παιχνίδι, πήραν πολλά σουτ τριών πόντων και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία και ευστόχησαν και εντέλει κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με σκορ 71-61.

Τα δεκάλεπτα:13-20, 35-35, 50-51, 71-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 12 (3/3 τρ), Ματσιούλις 15 (3 τρ), Καπόνο 7, Ούκιτς 4, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 7, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος 3, Γιαννόπουλος

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 2, Χαραλαμπίδης 11, ΜακΓκράθ 10, Τσαϊρέλης 5, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 12, Νικολόπουλος, Καλλές 4, Χαριτόπουλος 11

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x