NBA

Ολοταχώς για Σιάτλ οι Κινγκς

Σε συμφωνία με τους μεγαλομετόχους των Κινγκς ήρθε ένας όμιλος επιχειρηματιών από το Σιάτλ, προκειμένου να μετακομίσει η ομάδα στο Σιάτλ από την επόμενη κιόλας περίοδο.

Μετακομίζουν στο Σιάτλ οι Κινγκς! Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η οικογένεια Μαλούφ, που κατέχει το 65% των μετοχών της ομάδας, συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιό της σε έναν όμιλο επιχειρηματιών από το Σιάτλ του οποίου ηγείται ο Κρις Χάνσεν και περιλαμβάνει τον δισεκατομμυριούχο Στιβ Μπάλμερ της Microsoft έναντι 525 εκατ. δολαρίων.

Ο συγκεκριμένος όμιλος να χτίσει νέο γήπεδο στο Σιάτλ, που έχει μείνει χωρίς ομάδα στο ΝΒΑ μετά τη μετακόμιση των Σόνικς στην Οκλαχόμα το 2008 κι εν συνεχεία τη μετονομασία τους σε Θάντερ. Είναι πολύ πιθανό, δε, εφόσον αλλάξουν πόλη οι Κινγκς να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα από την αρχή, με νέο έμβλημα και νέα χρώματα…

Η συμφωνία θα ανακοινωθεί μέσα στη μέρα και θα εκκρεμεί η έγκρισή της από το ΝΒΑ. Μάλιστα η αίτηση για «μετακόμιση» της ομάδας θα κατατεθεί εγκαίρως, δηλαδή πριν τη λήξη της προθεσμίας την 1η Μαρτίου, προκειμένου η ομάδα να αγωνίζεται στο Σιάτλ από την ερχόμενη κιόλας περίοδο.

Το 65% των μετοχών αντιστοιχεί στο μερίδιο της οικογένειας Μαλούφ και ενός μικρομετόχου, ενώ ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με το υπόλοιπο 35% που είναι διασπασμένο σε πολλούς μετόχους.

Όλα αυτά κι ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος του Σακραμέντο κι άλλοτε μεγάλος πλέι μέικερ του ΝΒΑ, Κέβιν Τζόνσον, είχε εξασφαλίσει άδεια από τον κομισάριο Ντέιβιντ Στερν να αναζητήσει αντιπρόταση προκειμένου να κρατήσει την ομάδα στην πόλη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x