Euroleague

Περιμένοντας την… Ευρωλίγκα

Την απόφαση του αθλητικού δικαστή της Ευρωλίγκας περιμένουν στον Ολυμπιακό για την τύχη του αγώνα με τη Σιένα. Τα δεδομένα της υπόθεσης και τι ισχυρίζεται η κάθε πλευρά.

Το σώμα βρίσκεται στην Πάτρα, αλλά το μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού όχι… ολοκληρωτικά στο σημερινό ματς με τον Απόλλωνα Πατρών. Κι αυτό γιατί από σήμερα μετρά η αντίστροφη μέτρηση για την τελική τύχη του αγώνα με τη Σιένα για το Top 16.

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αλλά πιθανώς ακόμη και μέσα στη μέρα αναμένεται η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το αν η αναμέτρηση της Παρασκευής θα επαναληφθεί ή το αρνητικό αποτέλεσμα (72-74) θα διατηρηθεί και μετά την ένσταση των «ερυθρολεύκων».

Το σχετικό υπόμνημα των πρωταθλητών Ευρώπης θα βρίσκεται από σήμερα στα γραφεία της Ευρωλίγκας και τη διάθεση του αθλητικού δικαστή που θα εξετάσει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η «γραμμή» του Ολυμπιακού είναι πως η εξέλιξη του αγώνα αλλοιώθηκε από το σταμάτημα του χρονομέτρου για κάτι παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα δίνοντας χρόνο στη Σιένα να εκδηλώσει επίθεση και να φτάσει στο νικητήριο καλάθι. Υπάρχει, δε, και το δεδικασμένο του αγώνα της Γκέτινγκεν με την Μπεσίκτας προ διετίας στο Eurocup, όπου σε μία πανομοιότυπη περίπτωση είχε αποφασιστεί η επανάληψη όλου του ματς.

Η Σιένα, με τη σειρά της, έχει τα δικά της επιχειρήματα. Κυριότερο, ότι η διακοπή του χρονομέτρου δεν επηρέασε μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και τη δική της ομάδα, καθώς-όπως λένε οι Ιταλοί-αν είχαν λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους θα μπορούσαν και πάλι να φύγουν νικητές από το ΣΕΦ.

Ασφαλείς εκτιμήσεις για την απόφαση δεν μπορούν να γίνουν. Σε περίπτωση που διατηρηθεί το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε δυσχερή θέση και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει το τρένο των προημιτελικών, αν και υπάρχουν ακόμη δέκα ματς μπροστά του και όλα διορθώνονται. Αν η απόφαση είναι «επανάληψη», το πρόβλημα θα είναι πότε θα οριστεί το ματς, καθώς πρέπει να γίνει πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και στη μοναδική διακοπή που υπάρχει (μεταξύ έκτης κι έβδομης αγωνιστικής) στο Top 16, ο Ολυμπιακός έχει ματς πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ενώ η Σιένα το Final 8 του ιταλικού Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x