Επικαιρότητα

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Ένα νεκρό, τουλάχιστον οκτώ τραυματίες και αρκετές υλικές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Ένα κορίτσι 8 ετών έχασε τη ζωή του και περισσότερα από οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Η ένταση του σεισμού ήταν 6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην ξηρά, 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Banda Aceh και σε εστιακό βάθος 84 χλμ.

Το εθνικό πρακτορείο μετεωρολογίας, κλιματολογίας και γεωφυσικής προειδοποίησε ότι υπάρχουν πιθανότητες για τσουνάμι.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής της Ινδονησίας.

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι Banda Aceh βγήκαν από τα σπίτια τους. «Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προσευχήθηκα στο Θεό να μην έρθει τσουνάμι», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Η Ινδονησία, που αποτελεί το μεγαλύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα του κόσμου, διακρίνεται για την υψηλή ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητά της.

Γι’ αυτό και αποκαλείται «δαχτυλίδι της φωτιάς» όπου τα τεκτονικά «πιάτα» συναντιούνται.
Παραμονές Χριστουγέννων του 2004, ένας βιβλικός σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσε την Σουμάτρα, προκαλώντας ένα τσουνάμι που χτύπησε, επίσης, τις ακτές της Σρι Λάνκα, της Ινδίας, της Ταϊλάνδης, και της Μαλαισίας.

Είναι ασαφές, ακριβώς, πόσοι χάθηκαν σε εκείνη την φυσική καταστροφή, αλλά οι πιο αυστηρές εκτιμήσεις είναι 230.000 θύματα.

Δείτε σχετικό video :



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x