Μοτοσικλέτα

Και οι 3 Honda στον τερματισμό του ράλι Ντακάρ

Η Honda έβαλε τα θεμέλια για την κατάκτηση της κορυφής στο ράλι Ντακάρ του 2014.

Οι τρεις αναβάτες της Team HRC Helder Rodrigues, Javier Pizzolito και Johnny Campbell οδηγώντας από μία Honda CRF 450 Rally ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού στο ράλι Ντακάρ που ολοκληρώθηκε προ ημερών, έχοντας καλύψει 8420 χιλιόμετρα μέσα από 14 ειδικές διαδρομές από την Περού μέχρι τη Χιλή.

Μετά το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα από τη La Serena στο Santiago μήκους 346 χιλιομέτρων, 2 από τους αναβάτες της Team HRC βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα ο Rodrigues τερμάτισε στην 7η θέση και ο Pizzolito στην 8η θέση, ενώ ο τρίτος οδηγός της ομάδος Johnny Campbell τερμάτισε στην 40η θέση. Ο τερματισμός και των 3 οδηγών της ομάδος σε σε ένα από τα πιο σκληρά ράλι του κόσμου ήταν καρπός της αξιοπιστίας της CRF450 Rally, της προσπάθειας ολόκληρης της ομάδας καθώς επίσης και της αλληλοϋποστήριξης των 3 οδηγών σε κάθε ειδική διαδρομή του αγώνα.

Τα προβλήματα πλοήγησης, κάποιες μηχανικές βλάβες και ορισμένα θέματα με τα καύσιμα την 2η και 3η ημέρα του αγώνα, είχαν ως αποτέλεσμα οι αναβάτες της HRC να χάσουν πολύτιμο χρόνο, αλλά και την επαφή τους με τους πρώτους αναβάτες. Ξεπερνώντας τα προβλήματα αυτά ο Helder Rodrigues, ο Javier Pizzolito και ο Johnny Campbell συνέχισαν την προσπάθεια τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

«Καταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν ο τερματισμός όλων των μοτοσικλετών στο τέλος του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και απαιτούσε τη μέγιστη προσπάθεια από κάθε μέλος της ομάδας μας. Έχοντας δουλέψει μόλις 6 μήνες στόχος μας δεν ήταν η νίκη, αλλά να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Μετά από 14 ειδικές διαδρομές αποκτήσαμε πολύτιμα δεδομένα για την περαιτέρω βελτίωση της CRF 450 Rally, έτσι ώστε να κατακτήσουμε την 1η θέση το 2014. Θέλω να ευχαριστήσω τον Helder, τον Javier και τον Johnny, καθώς επίσης και όλα τα μέλη της ομάδος μας και όλους τους χορηγούς και συνεργάτες μας για το σπουδαίο έργο και την υποστήριξή τους», δήλωσε ο διευθυντής της Team HRC Katsumi Yamazaki.


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x