Γενικά

Άκρως… θερμή υποδοχή

Με το… αριστερό ξεκίνησε η ζωή του ζεύγους Σνάιντερ στην Τουρκία, καθώς μια φωτιά που ξέσπασε κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, τους κράτησε ξύπνιους όλη τη νύχτα.

Η πρώτη μέρα του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι νέοι του οπαδοί ήταν αποθεωτική. Δυστυχώς για τον Ολλανδό, δεν τελείωσε, όμως, το ίδιο ευχάριστα, αφού εκείνος και η σύζυγός του, Γιολάντε Καμπάου, έγιναν μάρτυρες μιας καταστροφής, η οποία τους φόβισε και τους κράτησε ξύπνιους όλη τη νύχτα.

Συγκεκριμένα, λόγω βραχυκυκλώματος, προκλήθηκε φωτιά στο Πανεπιστήμιο του Γαλατά, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε το ζεύγος Σνάιντερ. Η φωτιά γρήγορα πήρε διαστάσεις, καθώς το κτίριο είναι ξύλινο. Για την κατάσβεσή της χρειάστηκε να επέμβουν περισσότεροι από 110 πυροσβέστες, 47 οχήματα, καθώς και 5 πλωτά πυροσβεστικά, τα οποία έριχναν νερό από τον Βόσπορο.

Η Γιολάντε Καμπάου παρακολουθούσε με αγωνία τις προσπάθειες των πυροσβεστών, όπως φάνηκε από το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter. «Είναι τρομερό. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο της καταστροφής. Οι φλόγες δυναμώνουν συνεχώς», έγραψε η σύζυγος του Σνάιντερ.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών κράτησε όλη τη νύχτα και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά θεωρήθηκε ελεγχόμενη.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η οροφή και ο τελευταίος όροφος του Πανεπιστημίου. Ευτυχώς τα 6000 παλαιά βιβλία που βρίσκονταν στη βιβλιοθήκη του κτιρίου, δεν υπέστησαν ζημιές, όπως ανακοίνωσαν οι Τουρκικές Αρχές.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x