Επικαιρότητα

«Χρειάζονται 4 χρόνια για νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα»

Μέχρι και 4 χρόνια θα πρέπει να περιμένουν οι χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, όπως τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας στην Ισπανία να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να αποφύγει την πολιτική αστάθεια, ώσπου οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να επιτρέψουν μια μείωση της ανεργίας.

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: αν το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία είναι από 50-60% στους νέους, ή στην Πορτογαλία, ή την Ελλάδα, ίσως ευθύνη μας είναι να λάβουμε μέτρα για τη δημιουργία προσωρινών θέσεων εργασίας», μέχρι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να φέρουν τα αποτελέσματά τους, πρότεινε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην ομιλία της.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της Γερμανίας στον τομέα αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε «2 έως 3 χρόνια ή και 4 πριν αυτές οι μεταρρυθμίσεις αποδώσουν καρπούς στις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόζονται», πρόσθεσε. «Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τη διορία αυτή με τον καλύτερο τρόπο για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της πολιτικής κατάστασης που απειλεί να δημιουργήσει μια νέα αστάθεια», εξήγησε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των προσπαθειών για τη μείωση των ελλειμμάτων, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x