Επικαιρότητα

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Τουλάχιστον ένας απεργός του Μετρό τραυματίας και περισσότερες από τρεις προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στα Σεπόλια.

Ένταση στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, στο οποίο εισέβαλαν, στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, μετά την απόφαση επιστράτευσης των απεργών.

Μία γυναίκα απεργός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πολλοί από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν.

Μετά την επέμβαση έγιναν τουλάχιστον τρεις προσαγωγές, ενώ οι απεργοί απωθήθηκαν με τη βία έξω από το αμαξοστάσιο του Μετρό όπου και παραμένουν ως προσωπικό περιφρούρησης της απεργίας.

Με εντολή της Αστυνομίας, όποιος υπάλληλος επιθυμεί να εργαστεί, θα πρέπει να έχει στα χέρια του το ατομικό φύλλο επίταξης προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στο χώρο.

Μπλοκ του ΠΑΜΕ καταφτάνει στην περιοχή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με περιπολικά και κλούβες.


Όλα ακινητοποιημένα


Απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα, Παρασκευή, όλα τα σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την απόφαση για επιστράτευση.

«Τα μέσα συγκοινωνίας ανήκουν στο λαό και όχι στις συντεχνίες» ανέφερε στο χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Πριν τα πρωινά γεγονότα και την επέμβαση της Αστυνομίας, το αμαξοστάσιο είχε επισκεφθεί αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που κατήγγειλαν την κυβέρνηση για «εκτροπή και ωμή παραβίαση του Συντάγματος».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x