Βόλεϊ

Χαριτωνίδη ψηφίζει η ΕΕΟ

Την πρόσληψη του Κώστα Χαριτωνίδη για την τεχνική ηγεσία της εθνικής ανδρών αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί η επιτροπή εθνικών ομάδων στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδιας Πετοσφαίρισης.

Την πρόσληψη του Κώστα Χαριτωνίδη για την τεχνική ηγεσία της εθνικής ανδρών αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί η επιτροπή εθνικών ομάδων στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδιας Πετοσφαίρισης.

Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως το όνομα του Στέλιου Προσαλίκα θα ήταν αυτό που θα προτεινόταν από την ΕΕΟ για την θέση του τεχνικού της Εθνικής, ξαφνικά η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την πρόσληψη του Κώστα Χαριτωνίδη για τιμονιέρη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 3μμ. Παράλληλα, η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων αναμένεται να εισηγηθεί την πρόσληψη του Άρη Αγγελόπουλου για την θέση του συνεργάτη του ομοσπονδιακού προπονητή.

Το προφίλ του Κώστα Χαριτωνίδη

Ο Κώστας Χαριτωνίδης είναι ο πρώτος προπονητής που έσπασε το κατεστημένο Ολυμπιακού-Παναθηναικού και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον Άρη το 1997, ενώ είναι και πρώτος προπονητής σε συμμετοχές(410) στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εργάζεται ως λέκτορας στα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει την ειδικότητα της πετοσφαίρισης και το 2002 έχει τελειώσει διδακτορικό με θέμα «μορφολογικές λειτουργικές καρδιακές μεταβολές σε βολειμπολίστες υψηλού επιπέδου». Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια και σχολές προπονητών και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ έχει εκδώσει και δυο βιβλία που διδάσκονται στα ΤΕΦΑΑ.

Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1954 στην Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας δυο παιδιών. Πρωτόοέπαιξε βόλει το 1968 στον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης και το 1972 μεταγράφηκε στον Άρη, όπου αγωνίσθηκε επί δέκα χρόνια. Έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική το 1971 στο Κύπελλο Άνοιξης που έγινε στην Θεσσαλονίκη.Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του από τον Τρίτωνα και το 1983 ανέλαβε την γυναικεία ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης και την οδήγησε για πρώτη φορά στην τρίτη θέση. Ανέλαβε την ανδρική ομάδα του Άρη το διάστημα 1984-1999 και τις περιόδους 1993-94, 1994-95 ήταν συνεργάτης Χιλμπέρτο Χερέρα στην εθνική ανδρών. Με τον Άρη κατέκτησε το 1997 το πρωτάθλημα Ελλάδα και το 1998 το Σούπερ Καπ με 3-0 επί του Ολυμπιακού στον Βόλο. Τον οδήγησε στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων στην Βερόνα, ενώ στους προκριματικούς πέτυχε ιστορική νίκη με 3-2 επί της Μοντικιάρι και το δεύτερο σετ έληξε με 15-0! Άλλες τρεις φορές έφτασε στους «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.

Υπήρξε για δυο χρόνια, 1996, 1997 προπονητής της εθνικής Κύπρου με την οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών κρατών και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μικρών κρατών.

Την περίοδο 1999-2000 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά από 16 χρόνια. Το 2001 έφυγε από τον ΠΑΟΚ και από το 2002 ως σήμερα είναι υπεύθυνος στις εθνικές παίδων και εφήβων.

Το προφίλ του Άρη Αγγελόπουλου

Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1959 στην Πάτρα και είναι καθηγητής φυσικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Υπήρξε παίκτης της ΕΑΠατρών το διάστημα 1975-88 και της Όμπιλιτς Βελιγραδίου(81-83). Ανέλαβε την ΕΑΠατρών το 1986 και την ανέβασε από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Α1 κατηγορία το 1999. Το 2004 την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ευρωπαικα κύπελλα. Την περσινή σεζόν υπήρξε συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή Στέλιου Προσαλίκα, στο Παγκόσμιο Λιγκ, στα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x