Ισπανία

Και τώρα οι δυο τους!

Οι ηγέτες της Ρεάλ και της «Μπάρτσα» είναι ένας λόγος για τον οποίο το φίλαθλο κοινό περιμένει με ανυπομονησία την μεθαυριανή αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ισπανίας.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι οδήγησαν την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, σε μεγάλες νίκες την Κυριακή.

Το μεσημέρι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πέτυχε τρία γκολ κόντρα στη Χετάφε μέσα σε δέκα λεπτά, αφήνοντας την αίσθηση ότι είναι ικανός για τα πάντα.

Πλέον ο 27χρονος παίκτης έχει την πρόκληση των «μπλαουγκράνα» την ερχόμενη Τετάρτη για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, αφού αρκετοί περιμένουν να πάρει στις πλάτες του την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο «CR7» αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τους Καταλανούς, αφού έχει σημειώσει επτά τέρματα στα έξι τελευταία «Classico». Ωστόσο, η κόντρα του με τον Μέσι είναι εκείνη που κερδίζει την προσοχή των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Το μεσημέρι ο Ρονάλντο πέτυχε τρία γκολ, όμως το απόγευμα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός απάντησε με τέσσερα τέρματα απέναντι στην Οσασούνα. Ο Πορτογάλος έχει σκοράρει δέκα φορές σε επτά ματς (1,4 ανά παιχνίδι), μετρώντας 21 γκολ στο πρωτάθλημα και 33 σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός - με δεδομένο ότι ο πρώτος αγώνας για το Copa Del Rey θα γίνει στο «Μπερναμπέου» - ότι ο 27χρονος παίκτης έχει σημειώσει 100 γκολ σε 87 ματς μέσα στην έδρα της Ρεάλ. Μάλιστα, με τα τρία γκολ που πέτυχε με την Χετάφε είναι έκτος σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας».

Από την πλευρά του, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 202 τέρματα στο πρωτάθλημα και μόνο επτά ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Primera Division έχουν σημειώσει το συγκεκριμένο επίτευγμα. Επίσης, ο χθεσινός αγώνας ήταν ο τέταρτος για τον Αργεντινό που καταφέρνει να πετύχει τέσσερα γκολ μετά από εκείνους με τη Βαλένθια, την Εσπανιόλ και την Άρσεναλ.

Η καλύτερη βραδιά για τον διεθνή άσο ήταν το παιχνίδι με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, όταν είχε πετύχει πέντε γκολ σε ένα ματς. Μάλιστα, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των τελευταίων τεσσάρων ετών έχει σκοράρει σε 11 σερί ματς του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας το σχετικό ρεκόρ του Βραζιλιάνου Ρονάλντο από τη σεζόν 1996/97.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x