Ισπανία

Το βιολί του ο Μέσι…

Και το 2013 ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Δύο κατάφερε να «σπάσει» ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα με τη χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στην Οσασούνα.

Ο Λιονέλ Μέσι με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Οσασούνα κατάφερε να κερδίσει δύο ακόμα ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έστειλε τέσσερις φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, στη νίκη 5-1 της Μπαρτσελόνα για την 21η αγωνιστική της Primera Division.

Ο Αργεντινός ξεπέρασε τα 200 στο πρωτάθλημα και έγινε ο όγδοος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Ζάρα, Ούγκο Σάντσες, Ραούλ, Ντι Στέφανο, Θέσαρ, Κουίνι και Παίνο.

Ο Μέσι, επίσης, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα, ξεπερνώντας τον Ζάρα (ήταν 29 ετών και 352 ημερών) και τον Ραούλ (30 ετών και 255 ημερών).

Ο διεθνής άσος την Κυριακή κατάφερε να σκοράρει για ενδέκατο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στο παρελθόν τους πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα που είχαν σκοράρει σε δέκα σερί αγώνες: τον Μαριάνο Μαρτίν τη σεζόν 1942/73 και τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, από τη σεζόν 1996/97.

Ο Μέσι έχει πετύχει 33 γκολ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν μετά από 21 αγωνιστικές. Μόνο τις σεζόν 2009/10 και 2011/12 είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα συνολικά.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x