Γενικά

«Είπε πάλι ψέματα ο Άρμστρονγκ…»

Για σειρά από ψεύδη κατηγόρησε στέλεχος της USADA τον Λανς Άρμστρονγκ ακόμη και στη συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρι, όπου υποτίθεται πως είπε όλη την αλήθεια.

Ούτε στην ομολογία στην Όπρα Γουίνφρι περί χρήσης απαγορευμένων δεν ήταν ειλικρινής ο Λανς Άρμστρονγκ, όπως ισχυρίστηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA), Τράβις Τάιγκαρτ.

Ο τελευταίος υποστήριξε πως ο Αμερικανός ποδηλάτης είπε ψέματα πως δεν έκανε χρήση ντόπινγκ το 2009 και το 2010, όταν επέστρεψε στη δράση, όπως επίσης και πως εκπρόσωποί του δεν πρόσφεραν 250.000 δολάρια ως «δωρεά» στην USADA προκειμένου να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση. Επίσης τόνισε πως ο Άρμστρονγκ είπε ψέματα όταν ανέφερε πως δεν ώθησε άλλους συναθλητές του στο ντόπινγκ, αλλά και όταν ισχυρίστηκε πως έκανε ελάχιστη χρήση ερυθροποιητίνης μεταξύ του 1999 και του 2005.

«Αυτά που είπε είναι όλα κόντρα στα στοιχεία που έχουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τάιγκαρτ σε ειδική εκπομπή με τίτλο «Η πτώση του Λανς Άρμστρονγκ».

Η USADA έχει δώσει διορία στον Άρμστρονγκ μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου για να συνεργαστεί μαζί της δίνοντας στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν κι άλλες πτυχές του σκανδάλου, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να μειώσει την ποινή ισόβιου αποκλεισμού του από την ποδηλασία σε οκτώ χρόνια. Εφόσον δεν το κάνει, η ποινή ισόβιου αποκλεισμού θα είναι μη αναστρέψιμη. Ο δικηγόρος του Άρμστρονγκ απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την USADA, γιατί «… δεν έχει καμία δικαιοδοσία σε ό,τι αφορά την έρευνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x