Μαχητικά Αθλήματα

To τελευταίο «αντίο» στον Σίμο Ζαχόπουλο

Έφυγε χθες (28/1) από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Σίμος Ζαχόπουλος, πρωτοπόρος των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα. Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον "στρατηγό" στην γενέτειρά του, την Καβάλα.

Απεβίωσε χθες (28/1) σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο Σίμος Ζαχόπουλος, από τους παλιότερους δασκάλους του καράτε, πρωτοπόρος του κικ μπόξινγκ και εκ των εμπνευστών της αναγέννησης του Παγκρατίου Αθλήματος...

Οι αφοί Ζαχόπουλοι (Σίμος και Βασίλης) έγιναν γνωστοί στην Αθήνα αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν άνοιξαν την πρώτη σχολή καράτε. Ανέδειξαν πλήθος μαθητών, οι οποίοι δημιούργησαν δικούς τους συλλόγους, έγιναν μεγάλη οικογένεια και κάποια στιγμή είχαν ξεπεράσει τα 50 σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.

Αλησμόνητες θα μείνουν οι επιδείξεις που οργάνωναν την δεκαετία του '80 στο κλειστό του Σπόρτινγκ, με τα εντυπωσιακά -κινηματογραφικά- σπασίματα.

Ο Σίμος Ζαχόπουλος ποτέ δεν εγκατέλειψε την επαφή του με την γενέτειρα πόλη, την Καβάλα, και η σχολή του εκεί ήταν «φυτώριο» μαχητών. Ανέδειξε αθλητές σαν τον Σωκράτη Καραϊτη, τον Πάρη Βασιλικό και πλήθος άλλων.

Άνοιξε το δρόμο πολλών αθλητών για αγώνες στο εξωτερικό και η συνεργασία του με τον ιδρυτή της WAKO, Ennio Falsoni, ήταν πολυετής.

Μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον αείμνηστο Βασίλη Ζαχόπουλο, μελέτησαν τις ρίζες του αρχαίου Παγκράτιου και ο Σίμος αφοσιώθηκε σ' αυτό.

Τον 65χρονο δάσκαλο θα αποχαιρετίσουν σήμερα (29/1) το μεσημέρι στον Ζυγό Καβάλας η οικογένεια, οι συγγενείς, οι μαθητές, οι φίλοι από τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων και η κοινωνία της πόλης στην οποία ήταν αγαπητός. Πηγή: samurai24.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x