Επικαιρότητα

Συνεχιζόμενη κερδοφορία για την Etihad

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασε κερδοφορία και το 2012,

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της αεροπορικής, James Hogan κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο παγκόσμιο συνέδριο Airfinance, στο Δουβλίνο.

Τα αποτελέσματα για το 2012 έρχονται ως συνέχεια της κερδοφορίας του 2011 που έφτασε τα 14 εκατ. δολάρια.

Στο 15ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, εταιρείες μίσθωσης, εμπορικές τράπεζες, οργανισμοί εξαγωγικών πιστώσεων, εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, επενδυτικές τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και οργανισμοί χρηματοδότησης υποδομών αεροπλοΐας.

Ο James Hogan παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πώς η Etihad Airways έχει επικεντρωθεί στον έλεγχο κόστους και στη δημιουργία αξίας και οικονομιών κλίμακας, βοηθώντας σημαντικά στην εντυπωσιακή ανάπτυξή της.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο «δυνατό» οικονομικό χαρτοφυλάκιο της αεροπορικής που αποτελείται από περισσότερα από 6,5 εκατ. δολάρια χρηματοδοτούμενα από περισσότερους απο 50 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ενώ παρείχε λεπτομέρειες ως προς την διαχείριση οικονομικών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από τα καύσιμα, το συνάλλαγμα, τα επιτόκια και τις εκπομπές καυσαερίων.

Τα τελευταία χρόνια η Etihad Airways έχει πετύχει διψήφια αύξηση επιβατών και εσόδων και έχει καθιερώσει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, παγκοσμίως. Οσον αφορά στο μέλλον, αναμένεται οργανική ανάπτυξη του στόλου και του δικτύου, μεγάλο εύρος συμφωνιών κοινού κωδικού και στρατηγικές οικονομικές συμφωνίες. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα κύκλο ευκαιριών ανάπτυξης για την αεροπορική εταιρεία και τους συνεργάτες της.

Καταλήγοντας, το 2012, η Etihad Airways μετέφερε περισσότερους από 215.000 επιβάτες μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Δουβλίνο, ενώ το συγκεκριμένο δρομολόγιο βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο Top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών της εταιρείας.


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x