Επικαιρότητα

Στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τη Marfin

Ξαναζωντανεύουν την Παρασκευή τα τραγικά γεγονότα στο υποκατάστημα της Marfin, επί της οδού Σταδίου, το Μάιο του 2010.

Ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενοι για βαριά κακουργήματα, έχουν κληθεί την Παρασκευή οι δύο ύποπτοι για τον εμπρησμό στην τράπεζα Marfin, στην οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης πορείας κατά του Μνημονίου.

Στο εσωτερικό του υποκαταστήματος είχαν βρει τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι της τράπεζας : Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος 32 ετών, η Βιβή Ζούλια 35, και ο Νώντας Τσακάλης 36 χρόνων.

Πρόκειται για δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα εξής κακουργήματα: τετελεσμένη ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, εμπρησμός και κατοχή εκρηκτικής ύλης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τον Απρίλιο του 2011, είχαν κληθεί για ανωμοτί κατάθεση στην Ασφάλεια τέσσερα άτομα. Όλοι, όμως, είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Παρ’ όλα αυτά οι έρευνες, όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά εντάθηκαν. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ άνοιξαν πάλι τις καταθέσεις που είχαν δώσει αυτόπτες μάρτυρες.

Το περιεχόμενο των καταθέσεων ανέφερε με λεπτομέρειες τους κουκουλοφόρους που έβαλαν φωτιά στη Marfin και απείλησαν και τους εργαζομένους στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Παράλληλα, έγινε αντιπαραβολή των περιγραφών με το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο.

Από τη σύγκριση προέκυψαν ισχυρές ενοχοποιητικές ενδείξεις για τους συγκεκριμένους δύο άνδρες, που έχουν κληθεί να παρουσιαστούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

Με γραπτή ανακοίνωσή της η οικογένεια της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που έσβησε στο φλεγόμενο εσωτερικό της Marfin, ζήτησε να αποδοθεί, έστω και 32 μήνες μετά, Δικαιοσύνη.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x