Ιταλία

Δεν… ζαλίζεται ο Μαράν

Στόχος της Κατάνια παραμένει η παραμονή της στη Serie A και όχι η έξοδός της στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον προπονητή της, Ρολάντο Μαράν.

Η πορεία της μέχρι σήμερα είναι εξαιρετική. Η Κατάνια, εκμεταλλευόμενη κυρίως τη δύναμη της έδρας της, έχει καταφέρει να βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Ο προπονητής της, Ρολάντο Μαράν, όμως, δεν δείχνει να… ζαλίζεται από το… υψόμετρο και σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως προέχει η παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία και όχι η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Η ήττα από τη Νάπολι μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όλους μας, αφού απέδειξε πως η Κατάνια δεν έχει φτάσει στο επίπεδο των ομάδων που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη. Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και τώρα. Περισσότερο προσέχουμε αυτό που γίνεται πίσω μας και λιγότερο αυτά που συμβαίνουν μπροστά μας. Με άλλα λόγια, παραμένει πρώτος στόχος μας η εξασφάλιση της παραμονής μας στη Serie A. Όταν θα σωθούμε μαθηματικά, τότε και μόνο τότε θα αναθεωρήσουμε τους στόχους μας», τόνισε ο Μαράν.

Μήπως οι δηλώσεις αυτές είναι παραπλανητικές; Ο Μαράν επιμένει πως ακόμα δεν αισθάνεται σίγουρος. «Το Καμπιονάτο έχει πολύ δρόμο μπροστά του και πολλές ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Με μία νίκη μπορεί να νιώθεις άνετα, αλλά με μια ήττα μπορεί να αρχίσεις να αγχώνεσαι. Για αυτό επιμένω πως πρέπει να κοιτάμε πώς θα ξεφύγουμε οριστικά από τις τελευταίες θέσεις και μετά να κοιτάξουμε πόσο ψηλά μπορούμε να τερματίσουμε. Πρέπει να παραμένουμε προσγειωμένοι αν θέλουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις», ήταν το σχόλιο του Ρολάντο Μαράν.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x