Ελλάδα

Κύπελλο, ε; Μπα!

Όσοι δεν χόρτασαν από ντέρμπι αιωνίων και προσμένουν τον τελικό της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ας περιμένουν. Γιατί μεσοβδόμαδα υπάρχει… πρωτάθλημα με ενδιαφέροντα ματς.

Ο τελικός του Κυπέλλου μπορεί να περιμένει. Πριν τη νέα τιτανομαχία μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, υπάρχει δράση στην Α1 με τη 16η αγωνιστική που θα διεξαχθεί σήμερα (κυρίως) και αύριο.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ρεθύμνου με τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι, που έχουν ηττηθεί στην έδρα τους μόνο από τον Ολυμπιακό, προέρχονται από τρεις σερί νίκες και το «διπλό» επί του Άρη. Οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν καταπονημένοι από το ντέρμπι της Δευτέρας και πιθανώς με το μυαλό στον τελικό της Κυριακής, αλλά στόχος τους είναι μόνο το ροζ φύλλο, προκειμένου να μη δουν τον Πανιώνιο να τους προσπερνά και τον ΠΑΟΚ να τους «πιάνει» στη βαθμολογία.

Ο σχεδόν σίγουρα πλέον πρώτος στην κανονική περίοδο Ολυμπιακός έχει εύκολο έργο υποδεχόμενος την Πέμπτη στο ΣΕΦ τον Ίκαρο με δεδομένη την απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μοιράσει το χρόνο συμμετοχής για να φρεσκάρει την ομάδα του πριν από τη διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Μεγάλη μάχη αναμένεται στην ουρά. Ο ουραγός Πανελευσινιακός ψάχνει την τέταρτη νίκη του φιλοξενώντας τον Κολοσσό Ρόδου που πήρε μεγάλη ανάσα κερδίζοντας τον Ηλυσιακό.

Η ομάδα των Ιλισίων, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς, αντιμετωπίζει τον Άρη που μετά το εντός έδρας σοκ απέναντι στο Ρέθυμνο επιζητά τη νίκη για να απομακρυνθεί από τα χαμηλά στρώματα και να πλησιάσει στην οκτάδα.

Ο πολύ φορμαρισμένος Απόλλων Πάτρας στοχεύει στο τρίτο συνεχές του δίποντο αντιμετωπίζοντας το Περιστέρι, που ακόμη ψάχνει την πρώτη του νίκη εκτός έδρας (0/7).

Ο Πανιώνιος φιλοξενεί την Καβάλα, με τον Νίκο Παππά να βραβεύεται στο περιθώριο του ματς ως MVP του πρώτου γύρου και με τους «κυανέρυθρους» να μην κρύβουν πλέον πως καλοβλέπουν τη δεύτερη θέση. Η Καβάλα με τη σειρά της θέλει νίκες-ακόμη κι εκτός προγράμματος-για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ μετά τις σημαντικές νίκες επί Ολυμπιακού και Ικάρου θέλει να εδραιωθεί στην τετράδα φιλοξενώντας τον ΚΑΟΔ που θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο τον Νέναντ Μάρκοβιτς.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

15:45 ΑΓΟΡ-Παναθηναϊκός
16:00 Πανελευσινιακός-Κολοσσός
17:00 Ηλυσιακός-Άρης
17:00 Απόλλων Πάτρας-Περιστέρι
17:45 Πανιώνιος-Καβάλα (ΕΤ-1)
19:00 ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ (ΕΤ-3)

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου

17:00 Ολυμπιακός-Ίκαρος Καλλιθέας (ΕΤ-1)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (17ης)

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

17:00 Άρης-Πανελευσινιακός
17:00 Καβάλα-Απόλλων Πάτρας (ΕΤ-3)

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

16:00 Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος (ΕΤ-1)
16:00 ΑΓΟΡ-Ηλυσιακός
17:00 Περιστέρι-ΠΑΟΚ
19:00 Παναθηναϊκός-Ίκαρος

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

17:00 ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός (ΕΤ-1)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x