Χάντμπολ

Στον τελικό η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ πήρε στην έδρα της το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών επικρατώντας του Διομήδη Άργους με 19-18, στον ημιτελικό.

Επανάληψη του περυσινού τελικού (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, στο Κύπελλο του χάντμπολ των ανδρών. Η ΑΕΚ εξασφάλισε την θέση της νικώντας στους «4» της διοργάνωσης τον Διομήδη Άργους με 19-18. Πλέον στην «Ένωση» περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους που θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΧΑΝΘ.

Όσον αφορά στο ματς των «κιτρινόμαυρων» με τους «Λύκους»; Οι πρωταθλητές Ελλάδας κόντραραν την ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους όμως οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη πέρασαν στην αντεπίθεση, πήραν το προβάδισμα το οποίο και διατήρησαν μέχρι τέλους.

*Μετά το τέλος του αγώνα οι οπαδοί των γηπεδούχων αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε οπαδούς των φιλοξενουμένων, μετά από λεκτική αντιπαράθεση. Απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

Δηλώσεις

Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Πήραμε μία δίκαιη πρόκριση. Ήταν φανερό πως μας επηρέασε ο τραυματισμός του Αλέξη και ενδόμυχα εκείνη την στιγμή η ομάδα προσπάθησε να προστατέψει το σκορ, παίζοντας άμυνα, αφού στο μυαλό της ήρθαν τα τρία αρνητικά αποτελέσματα με τον Διομήδη στα προηγούμενα ματς. Η αμυντική μας παρουσία μαζί με την εξαιρετική απόδοση του Καφφάτου ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και βασιζόμενοι σε αυτή πήραμε αυτή τη νίκη. Ο τραυματισμός (πιθανόν θλάση στον δικέφαλο) του Αλέξη είναι πρόβλημα, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός».

Δημήτρης Δημητρούλιας (τεχνικός Διομήδης Άργους): «Ήταν ματς με χαμηλό σκορ και προβληματικές επιθέσεις. Είχαμε εμμονές στην επίθεση και αδυναμίες και αυτό το πληρώσαμε. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Μετά τον τραυματισμό του Αλβανού, που όσο έπαιξε μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, δείχνοντας την κλάση του, προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε, αλλά δεν κατορθώσαμε να αντιστρέψουμε το ψυχολογικό αβαντάζ που είχε η ΑΕΚ».

Αλέξης Αλβανός (δεξιός ίντερ ΑΕΚ): «Νομίζω κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι φέτος. Ήταν ένα δυνατό ματς, το οποίο ελέγχαμε. Δυστυχώς ήρθε η άτυχη στιγμή του τραυματισμού μου, αλλά η ομάδα άντεξε και πήρε αυτό που ήθελε. Είναι πολύ σημαντικό που πάμε στον τελικό για την ομάδα, τον κόσμο και την ιστορία της ΑΕΚ».

Σπύρος Μπαλωμένος (αριστερός ίντερ ΑΕΚ): «Υπήρχε μεγάλη πίεση από όλους, την ομάδα, τον κόσμο. Έπρεπε να ξεπεράσουμε οπότε πρώτα ψυχολογικά αυτή την πίεση και μετά να παίξουμε και χάντμπολ. Τα καταφέραμε και τα δύο και πήραμε μία πολύ μεγάλη πρόκριση. Το κύπελλο, όπως και το πρωτάθλημα είναι βασικοί στόχοι της ομάδας και είμαστε χαρούμενοι που θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 19-18

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 8-9, 12-10 (ημχ.), 16-13, 18-17, 19-18

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 2, Γεωργιάδης 5, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 4, Τσακνής, Συγγάρη, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 5, Ναουμίδης, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου 3, Κουρέτας, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 4, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης, Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 2, Βαρδάκης, Ελευθερίου, Καραιβάνοφ 5, Τάσκοβιτς 3.

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, δίλεπτα: 4-3, πέναλτι: 0/0-1/1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x