Νέα μοντέλα

Ερχεται η α-Τrax-ιόν της Chevrolet

Πλησιάζει η άφιξη του πρώτου συμπαγούς SUV της Chevrolet.

Το μερίδιο αγοράς στα μικρά SUV αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 50% μέχρι το 2018 και για το λόγο αυτό πολλές μάρκες είτε μόνες τους είτε με συνεργασία, βγάζουν τέτοια μοντέλα στην αγορά.

Οι πωλήσεις στην κατηγορία αυτή φαίνεται να αντιστέκονται στην κατά τα άλλα πτωτική τάση που παρατηρείται στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τα 130.214 αυτοκίνητα το 2008, που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς της τάξεως του 0,7%, στα 264.000 το 2012, ή αλλιώς λίγο κάτω από το 2% της αγοράς.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς ένα συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς σε αυτή την κατηγορία. Οι πωλήσεις αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστούν μέχρι το 2018, ενώ το μερίδιο αγοράς θα είναι έτοιμο να αγγίξει το 2,8%.

Η Chevrolet, έχοντας 75 χρόνια παρουσίας στα μεγάλα SUV της Αμερικής, ως μέλος του ομίλου της General Motors, εκμεταλλεόμενη και τη συνεργασία με την Opel, ετοιμάζει κι αυτή να φέρει το αδερφάκι του Opel Mokka.

Με το νέο Trax, η Chevrolet θα λανσάρει ένα μοντέλο που έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αγοραστών που ζουν στην πόλη, οι οποίοι, πάντως, αναζητούν και αποδράσεις.

Το Trax θα είναι διαθέσιμο φέτος την άνοιξη στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες της Chevrolet με την επιλογή τριών κινητήρων: έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.4 lt - 140 hp με ροπή 200 Nm, έναν κινητήρα βενζίνης 1.6 lt - 115 hp με 155 Nm ροπή και έναν turbo πετρελαιοκινητήρα 1.7 lt - 130 hp με 300 Nm ροπή.

Το Trax έχει μόνιμη τετρακίνηση (AWD) κατ’ επιλογήν στα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.4 lt και τον πετρελαιοκινητήρα 1.7 lt. Με διαστάσεις 4,25 μ. μήκος και 1,77 μ. πλάτος, είναι εύκολο σε οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Η ιστορία της Chevrolet στα SUV ξεκίνησε με το Suburban το 1935.

Η αμερικανική γκάμα περιλαμβάνει το Avalanche, Colorado, Equinox, Silverado, Suburban, Tahoe, και Traverse, ενώ στην Ευρώπη κυκλοφορεί το Captiva, ο μεγαλύτερος αδελφός του Trax.

Εν αναμονή λοιπόν.


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x