Ελλάδα

«Απέδρασε» από τα Ιλίσια ο Άρης

Την έβδομη νίκη του στην Α1 μπάσκετ πανηγύρισε ο Άρης, 64-62 εκτός έδρας τον Ηλυσιακό για την 16η αγωνιστική μετά από ματς θρίλερ που κρίθηκε στη τελευταία φάση. Κορυφαίος των νικητών ο Πελεκάνος.

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στα πλέι οφ πήρε ο Άρης κόντρα στον Ηλυσιακό, μετά την επικράτησή του με 64-62, σε παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη αν ο Στόγκλιν ευστοχούσε στο τέλος σε σουτ τριών πόντων. Ο Πελεκάνος με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ ήταν ο μπροστάρης για τους θεσσαλονικείς, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Πάσαλιτς, Ασημακόπουλος.

Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ, αλλά και μοιραίος με πολλά άστοχα σουτ ήταν ο Στόγκλιν με 29 πόντους, προσπάθησαν και οι Καυκής, Αναγκόνιε με 6 και 8 αντίστοιχα.

Ο αγώνας:

Με αρκετά άστοχα σουτ και από τις δύο πλευρές, δυνατά μαρκαρίσματα και κακό μπάσκετ ξεκίνησε το ματς στα Ιλίσια. Ο Άρης είχε ένα μικρό προβάδισμα (9-6 στο 5΄) λόγω περισσότερων λύσεων στην επίθεση, την ώρα που οι γηπεδούχοι σκόραραν μόνο με τον Στόγκλιν. Με την είσοδο του Καυκή που βοήθησε σε οργάνωση και σκοράρισμα, ο Ηλυσιακός να ισορρόπησε (14-14 στο 10΄). Ίδιο σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο, με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι (23-23 στο 14΄ και 28-28 στο 17΄), με τους Θεσσαλονικείς να έχουν πρωταγωνιστή τον Βεργίνη και μεγαλύτερη πολυφωνία. Οι γηπεδούχοι που είχαν σε καλή κατάσταση και τον Αναγκόνιε, έκλεισαν το ημίχρονο στο -1, παρότι έτρεχαν σωστά στον αιφνιδιασμό και κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ.

Κακό ποιοτικά ματς και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, με τα άστοχα σουτ να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον Άρη, να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα πέντε πόντων (42-37 στο 26΄), χάρη σε εύστοχα τρίποντα από Πελεκάνο και Πάσαλιτς. Την ίδια ώρα ο Ηλυσιακός παρουσίαζε άσχημα ποσοστά, μέχρι τη στιγμή που πήρε και πάλι το…όπλο του ο Στόγκλιν. Ο Αμερικανός, πέτυχε συνεχόμενα καλάθια και με επί μέρους 11-3 ο Ηλυσιακός προηγήθηκε 48-45, δέκα λεπτά πριν το τέλος.

Όσο το ματς πήγαινε στη τελική ευθεία, ο Άρης έδειχνε περισσότερη συγκέντρωση, έπαιξε καλύτερη άμυνα και με σερί 10-0, μετέτρεψε το 51-45 που διαμορφώθηκε στην αρχή με τρίποντο του Στόγκλιν, σε 51-55, 3΄ 38΄΄ πριν το τέλος, με καλάθια των Ασημακόπουλου και Χαντ. Ο Ηλυσιακός δεν έβρισκε λύσεις, έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στον πόντο με δύο χαμένες βολές του Αράπη (1΄ 17΄΄ πριν το τέλος) και στη συνέχεια ο Πάσαλιτς με αιφνιδιασμό έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους με +5. Έτσι, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 64-62, αφού στη τελευταία φάση ο Χατζής έκλεψε τη μπάλα, όμως το τρίποντο που επιχείρησε ο Στόγκλιν δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 32-33, 48-45, 62-64.

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής 6, Αράπης, Αναγκόνιε 8 (1), Αποστολίδης 3 (1), Χατζής 5, Σπανός, Αντωνάκης, Μόρισον, Κρέπι 2, Γκάρισον 9, Παραγιός, Στόγκλιν 29 (3).
Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 14 (1), Χαντ 7 (2), Πελεκάνος 17 (1), Βεζένκοφ, Τσιάρας 3, Ασημακόπουλος 7, Καραποστόλου 4, Χαρίσης 4, Μποχορίδης, Μούρτος, Βεργίνης 8 (2), Τσακαρέλης.

Διαιτητές: Τανατζής, Σώμος, Βαρδάλος

* Το παιχνίδι παρακολούθησαν από τις εξέδρες παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» γνωστή για την δράση της και την βοήθεια που προσφέρει σε μικρά παιδιά που έχουν ανάγκες. Μάλιστα, ο κάθε φίλαθλος που πήγε στο γήπεδο, πρόσφερε τρόφιμα τα οποία συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x