Ελλάδα

Είναι και ο Πανιώνιος εδώ!

Στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια εξακολουθεί να βρίσκεται ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε 88-71 της Καβάλας, για τη 16η αγωνιστική της Α1.

Για ένα ημίχρονο η Καβάλα έβαλε δύσκολα στον Πανιώνιο, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε στο ροζ φύλλο με το τελικό 88-71, παραμένοντας δυναμικά στο «κυνήγι» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο, αφού ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό.

Κορυφαίος για τον Πανιώνιο ο Νίκος Παππάς με 24 πόντους, ο οποίος πριν από το τζάμπολ παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, το βραβείο του MVP του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου. Καλό παιχνίδι για τους «κυανέρυθρους» έκανε και ο Πέιν με 18 πόντους, ενώ από την Καβάλα ξεχώρισε ο Κόλεμαν με 19 πόντους.

Το ματς

Με τους καλύτερους «οιωνούς» ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς τόσο ο Πανιώνιος όσο και η Καβάλα είχαν μεγάλο επιθετικό… οίστρο. Ωστόσο, η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε εξαιρετικά και στην άμυνα και αυτό της έδωσε την ευκαιρία να κλέψει αρκετές μπάλες και να χτυπήσει στον αιφνιδιασμό (15-9). Μάλιστα, το θετικό για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ήταν πως οι παίκτες του ανταποκρίνονταν καλά –μέχρι εκείνη τη στιγμή- παρά την απουσία του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν… κάτω και με τον Κόλεμαν να κάνει ό,τι θέλει στη ρακέτα πήραν ακόμα και το προβάδισμα (16-17), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 18-17 υπέρ των γηπεδούχων. Το ίδιο –ανταγωνιστικό- πρόσωπο έδειξε η Καβάλα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου «χτυπώντας» μέσα από τη ρακέτα, δεν άφηνε τον Πανιώνιο να ξεφύγει στο σκορ (23-21). Έτσι κύλησε όλη η περίοδος, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πηγαίνει στα αποδυτήρια, προηγούμενη με την ελάχιστη διαφορά (36-35).

Το ματς ήταν στην ισοπαλία στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου (40-40), ωστόσο η ενέργεια που έδινε ο Παππάς, μαζί με τους Πέιν και Μίλμπουρν, οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο +9 (55-46), ενώ στη συνέχεια το δίποντο του Μπατή έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (59-48). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η διαφορά είχε πάρει την… ανιούσα για τους γηπεδούχους, με το ταμπλό να λέει 64-48, λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και το μόνο που άλλαξε μέχρι τότε ήταν μία εύστοχη βολή του Στεφανίδη, η οποία διαμόρφωσε το 64-49.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος ξεκίνησε με ένα επιμέρους σκορ 7-2, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο υπέρ του +20 (71-51). Από την άλλη, η Καβάλα δεν έδειχνε πως μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να φτάνει στο ροζ φύλλο με το τελικό 88-71.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 36-35, 64-49, 88-71.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 11, Πέιν 18 (1), Μοτσενίγος 1, Αθηναίου 3 (1), Κιζ 8 (2), Μίλμπουρν 10 (1), Αθανασούλας, Μπατής 2, Καββαδάς 6, Παππάς 24 (5), Αγραβάνης 1, Μπούκερ 4.

Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 2, Αράπης, Άρμπετ 5 (1), Καλαμπάκας 5 (1), Μανωλόπουλος, Στεφανίδης 12, Μιλόσεβιτς 13, Πιεβάλιτσα, Μίτροβιτς 9 (2), Κρστέφσκι, Κόλεμαν 19, Ατσάρα 6 (2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x