Ελλάδα

«Δουλειά» με… Φούντα

Η Εθνική Νέων ήταν πολύ καλύτερη από ‘κείνη του Βελγίου. Πίεσε κι έχασε ευκαιρίες στο Ελληνικό. Και τελικώς… έκανε τη δουλειά της, επικρατώντας 1-0 στο φιλικό με γκολ του Φούντα.

Απόλυτα ικανοποιητικό -όπως τόνισε στις δηλώσεις του και ο Θοδωρής Παχατουρίδης- ήταν το «τεστ» της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη του Βελγίου (1-0).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν εμφανώς ανώτερο του αντιπάλου στο φιλικό που έγινε στο Ελληνικό και έχασε αρκετές ευκαιρίες για ν’ ανοίξει το σκορ.

Αφού δεν τα κατάφεραν, λοιπόν, οι Ιωαννίδης (15’), Σουνάς (30’) και Βοσνακίδης (32’) κι ενώ το Βέλγιο παρέμενε ακίνδυνο για την ελληνική εστία, ο Ταξιάρχης Φούντας αποδείχθηκε μια και καλή… επικίνδυνος για τη δική του.

Μετά από μπαλιά του Μύγα λοιπόν, ο νεαρός χαφ της ΑΕΚ σκόραρε από διαγώνια θέση στο 49’ και παρά τις επιπλέον καλές φάσεις που έφτιαξε η Εθνική ως τη λήξη, το γκολ αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για να πάρει τη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας (70’ Λαδάς), Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Γούτας (57’ Βλάχος), Βοσνακίδης, Σιώπης, Μύγας (57’ Πόποβιτς), Δώνης (70’ Παναγιωτούδης), Ιωαννίδης (70’ Βέργος), Φούντας (57’ Δεληγιαννίδης), Σουνάς (70’ Σούκιας).

ΒΕΛΓΙΟ: Ντουστ (46’ Ρουφ), Ίμπομα, Μπούκερς, Φιόρε, Κορέν (46’ Μπάστιανς), Βερστράτε (60’ Μπότο), Κρουξ, Ντε Νέβε (77’ Νιένγκο), Ορίγκι, Ζούκοφ (62’ Γκέρκενς).

Μιλώντας μετά το παιχνίδι στο επίσημο site της ΕΠΟ, ο Θοδωρής Παχατουρίδης εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Συνολικά, είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και τα παιδιά αντεπεξήλθαν σε όσα τους ζήτησα. Δημιούργησαν ευκαιρίες και πίεσαν τον αντίπαλο.

Καλέσαμε καινούργιους παίκτες, καθώς προσπαθούμε να στήσουμε μια δυνατή ομάδα, ενόψει τη συμμετοχής μας στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έχουμε ακόμα μπροστά μας αρκετό καιρό, ώστε να δουλέψουμε σκληρά και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x