Ελλάδα

Όταν «ξύπνησε»…

Στην τέταρτη περίοδο «καθάρισε» κόντρα στον ΚΑΟΔ ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 77-66 των Δραμινών στην Πυλαία, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και παρέμεινε σταθερά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς παρέμειναν στις πέντε νίκες και κοντά στις τελευταίες θέσεις.

Πάντως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με εφτά πόντους στο «Παλατάκι» και κατάφεραν να έχουν προβάδισμα μέχρι τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως δέχτηκαν ένα σερί 11-0 και βρέθηκαν στο -9, μην μπορώντας να βρουν τις λύσεις στη συνέχεια.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τσαϊρέλης με 16 και Κασελάκης με 15 πόντους, ενώ από τους Δραμινούς ξεχώρισε ο Νόουλς με 19 πόντους.

Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς ξεκίνησαν καλύτερα στην αναμέτρηση και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-6, χάρη στους Αμερικανούς τους. Με προσωπικό 5-0 σερί του Κασελάκη, ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με +1, με τις δυο ομάδες να έχουν πολλή αστοχία σε δίποντα σε αυτό το διάστημα και το προβάδισμα να εναλλάσσεται. Τα περισσότερα ριμπάουντ των γηπεδούχων και η ευστοχία στις βολές έφεραν ένα +7 για τον ΠΑΟΚ, χάρη στους Κασελάκη και Χαραλαμπίδη. Οι Δραμινοί έκαναν ένα 4-0 σερί και μείωσαν στο -3, όμως ξανά ο «Δικέφαλος» με δικό του 4-0 σερί έφερε το 22-15, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος στο +4 για τον ΠΑΟΚ.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι δυο ομάδες άρχιζαν ξανά να συμβαδίζουν και να εναλλάσσονται στο σκορ, με τον Χαριτόπουλο να δίνει ένα +3 στον ΠΑΟΚ, όμως τα σερί των παικτών του ΚΑΟΔ εκμηδένιζαν αυτό το προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ. Ο Πάλμερ στο 17’ έδωσε ένα +4 στον ΚΑΟΔ και ο Νόουλς ένα +5 στο 19’, με τη διαφορά να κυμαίνεται σε αυτό το διάστημα μεταξύ του +3 και +5 για τους Δραμινούς. Ο Παπαδόπουλος μείωσε δυο φορές στο -2, όμως ένα σερί 4-0 του ΚΑΟΔ έφερε το +5 υπέρ του στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα σερί 5-0 του ΠΑΟΚ έφερε την ισοπαλία, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις από τους Αμερικανούς τους και προηγήθηκαν με +7, έχοντας καλύτερα ποσοστά σε βολές και τρίποντα και, παρά τη σαφή υπεροχή του «Δικεφάλου» στα ριμπάουντ. Όμως, εκεί ένα σερί 10-0 των γηπεδούχων, με πρωταγωνιστές τους Έλληνες, έφερε το +3 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο «Δικέφαλος έφτασε στο +4, όμως ένα σερί 6-0 του ΚΑΟΔ έφερε το +2 για τους Δραμινούς, με πρωταγωνιστή τον Κακαρούδη. Όμως, η καταλυτική πλέον υπεροχή του ΠΑΟΚ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες έφερε ένα σερί 11-0 και το +9 για τον «Δικέφαλο», που έγινε +10 με τον Κασελάκη στο 27’. Ο Τσαϊρέλης έκανε το 75-63 και ο Χαραλαμπίδης το +14 στο «καπάκι» στο 29’ για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση στο +11.


Τα δεκάλεπτα: 22-18, 41-46, 56-53, 77-66

ΠΑΟΚ: Κασελάκης 15, Χαραλαμπίδης 14, ΜακΓκραθ 4, Τσαϊρέλης 16, Παπαδόπουλος 14, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος 2, Χαριτόπουλος 10

ΚΑΟΔ: Νόουλς 19, Μισέλ 9, Μπάβτσιτς 6, Κακαρούδης 8, Ντέιλ 9, Πάλμερ 11, Ρόου 4


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x