Επικαιρότητα

Μάχη Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Κοινό έδαφος για τον προϋπολογισμό και την Ανεργία θα αναζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.

«Καυτά» θέματα, όπως ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός της επόμενης επταετίας 2014-2020, και η Ανεργία, θα πέσουν στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.

Να εξασφαλίσει τα χρήματα που θα λάβει η χώρα τα επόμενα χρόνια θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Συνεργάτες του κ. Σαμαρά κρατούν «μικρό καλάθι», έχοντας ως βάση εκκίνησης περί τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 20 δισ. € της προηγούμενης περιόδου.

Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» επισημαίνει ότι «αν η Ελλάδα κατορθώσει στη Σύνοδο των Βρυξελλών να διατηρήσει τα κονδύλια του προηγούμενου ΕΣΠΑ, θα μεγάλωνε το ΑΕΠ της έως και 46 δισεκατομμύρια € και θα δημιουργούνταν πάνω από 200.000 θέσεις απασχόλησης».

Εν τω μεταξύ, ευθύνες στις τράπεζες καταλόγισε ο Χορστ Ράιχενμπαχ, για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.
Όπως είπε ο επικεφαλής της Task Force, «οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν λάβει μόλις 150 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι διαθέσιμοι πόροι ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια…».

Βιοτικό επίπεδο Β’ Εθνικής…

Αποκαλυπτική έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), βλέπει την Πέμπτη, το φως της δημοσιότητας.

Δείχνει μείωση κατά 50% , της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων. Οι οκτώ στους 10 έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής. Το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το 94% των νοικοκυριών έχει σταματήσει τις εξόδους σε ταβέρνες και εστιατόρια.

Πύλη για την Ευρώπη ο Πειραιάς

Μετά την Hewlett Packard και άλλες εταιρείες-κολοσσοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι του Πειραιά ως κόμβο για τη διακίνηση των προϊόντων τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ενδιαφέρον –σύμφωνα με την «Καθημερινή», φέρονται να έχουν εκδηλώσει, επίσης, οι εταιρίες IKEA, Dell, LG, Samsung, Lenovo, Sony και Ηyundai.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x